OYY:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2019 valittiin Miriam Putula, edustajiston puheenjohtajaksi Tino Nissinen

OYY:n hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto vuodelle 2019 valittiin edustajiston kokouksessa 3. joulukuuta. Hallituksen koko huolestutti monia edustajiston jäseniä.

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto on valinnut 3. joulukuuta pidetyssä kokouksessa ylioppilaskunnalle uuden hallituksen ja edustajiston puheenjohtajiston.

Hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Miriam Putula, 23-vuotias kolmannen vuoden logopedian opiskelija. Hänen taustaryhmänsä on Keskustaopiskelijoiden ja sitoutumattomien vaaliliitto. Putula toimi tänä vuonna edustajiston varapuheenjohtajana.

Edustajiston puheenjohtajaksi vuodelle 2019 valittiin 25-vuotias luokanopettajaopiskelija Tino Nissinen, jonka taustaryhmänä on Humanistien ja kasvatustieteilijöiden vaalirengas. Edustajiston varapuheenjohtajaksi valittiin Tieteellisten Jussi Vaara.

Hallituksen jäseniksi valittiin Zacharias Hellberg, Edgar Minyoi, Nuuti Vasari, Teemu Virtanen ja Salli Kärkkäinen.

Puheenjohtajavalinnan jälkeen Miriam Putula kertoi olevansa todella kiitollinen.

”Ensi vuodesta tulee haastava, mutta kun menemme eteenpäin yhdessä, yhtenä ylioppilaskuntarintamana, kaikesta selviää.”

Hän piti ensi vuoden tärkeimpänä tavoitteena saada toimiston arki rullaamaan. Alkuvuoden isoina asioina ovat muun muassa ylioppilaskunnan uuden pääsihteerin valinta ja vastavalitun koulutuspoliittisen asiantuntijan Valtteri Törmäsen aloittaminen toimessaan.

Lisäksi edessä on muun muassa eduskuntavaalien lobbaustyötä ja Oamkin muuttoon valmistautumista: ”Isoja kokonaisuuksia on käynnissä.”

Puheenjohtajana hän haluaa panostaa yhteisen ylioppilaskunnan luomiseen: ”Puheenjohtaja luo perustan, jolle muiden toimijoiden toiminta rakentuu. Yhtenä ensi vuoden asiana olisi se, miten edaattoreita (edustajiston jäseniä) saataisiin enemmän mukaan ylioppilaskunnan toimintaan.”

Tämän vuoden hallituksen puheenjohtaja Kalle Parviainen arvioi, ettei ensi vuodesta tule hallitukselle helppo.

”Ensi vuonna tarvitaan ymmärrystä ja joustamista kaikilta osapuolilta. Joustaminen tarkoittaa sitä, että jos kaikkea ei saada tehtyä, tulee olla itselle ja toisille armollisia. Jos hallituksen koko on näin pieni, kaikkien ei tarvitse venyä kaikkeen.”

Ensi vuoden suurimmiksi haasteiksi Parviainen mainitsee Putulan tavoin merkittävät henkilövaihdokset.

”Meillä vaihtuu nyt vuoden alussa sekä hallitus että pääsihteeri, ja uusi koulutuspoliittinen asiantuntija aloittaa tammikuussa. Organisaatiossa on nyt selkeä epäjatkuvuuskohta. Se on haaste kaikille toimijoille.”

Maanantain kokouksessa hallitusvalintaa edelsikin keskustelu siitä, onko kokouksessa esitetty hallituskokoonpano liian pieni. Nyt valitussa hallituksessa on yksi henkilö vähemmän kuin tänä vuonna. Hallitukseen haki kuusi henkilöä, puheenjohtajaksi haki kolme.

Vuodelle 2019 toimintasuunnitelmaprojekteja on seitsemän, ja ylioppilaskunnan talousarviossakin oltiin varauduttu kahdeksanhenkiseen hallitukseen (puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja viisi hallituksen jäsentä). Yhtenä pelkona oli hallituslaisten uupuminen työtaakan alle jo alkuvuonna.

Edustajiston jäsen Eelis Palokangas (Kontinkankaan vaaliliitto) esitti kokouksessa myös ponnen, jossa pyydettiin selvittämään mahdollisuutta täydentää nyt valittua hallitusta. Ponsi hyväksyttiin.

Kalle Parviaisen mukaan hallituksen jatkohakua tullaan varmaan tekemään, vaikka OYY:n säännöt eivät hallituksen täydennyshaun käsitettä sellaisena tunnekaan.

”Kunhan tästä nyt palaudutaan, mietitään, miten saadaan luottamuspaikoista houkuttelevampia ja niihin hakijoita.”

 

Muokattu 4.12. kello 12: Lisätty tieto hallitushakijoiden määrästä.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: