Oulun yliopiston ylioppilaskunta hakee uutta pääsihteeriä ja koulutuspoliittista asiantuntijaa

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) hakee uutta pääsihteeriä. Hakuilmoitus julkaistiin tiistaina 13.11. Nykyinen pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen jätti irtisanomisilmoituksen keskiviikkona 17. lokakuuta. Hän ei halunnut avata lehdelle tarkemmin irtisanoutumisen syitä. Manninen valittiin tehtävään 3.5. 2016. Ennen valintaa ylioppilaskunnan pääsihteeriksi hän työskenteli Tekniikan akateemiset TEK:n teekkariasiamiehenä. Hän on toiminut myös muun muassa OYY:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton […]

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) hakee uutta pääsihteeriä. Hakuilmoitus julkaistiin tiistaina 13.11.

Nykyinen pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen jätti irtisanomisilmoituksen keskiviikkona 17. lokakuuta. Hän ei halunnut avata lehdelle tarkemmin irtisanoutumisen syitä.

Manninen valittiin tehtävään 3.5. 2016. Ennen valintaa ylioppilaskunnan pääsihteeriksi hän työskenteli Tekniikan akateemiset TEK:n teekkariasiamiehenä. Hän on toiminut myös muun muassa OYY:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsenenä.

Pääsihteeri on ylioppilaskunnan henkilökunnan esihenkilö, joka vastaa ylioppilaskunnan henkilöstöhallinnosta, taloudenpidosta ja -suunnittelusta sekä osaltaan suhdetoiminnasta ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa. Pääsihteeri toimii tiiviissä yhteistyössä hallituksen ja edustajiston kanssa ja vastaa niiden päätösten toimeenpanemisesta. Hän on myös Oulun ylioppilaslehden toimituksen esihenkilö.

Uuden pääsihteerin valintaa valmistelee rekrytointityöryhmä, ja valinnasta päättää OYY:n edustajisto. Rekrytointityöryhmän puheenjohtaja, edustajiston puheenjohtaja Elisabet Shnoro sanoo, että uuden pääsihteerin valinta menee ensi tammikuun alussa pidettävään edustajiston kokoukseen.

”Hakuaika päättyy 4.12., haastattelut järjestetään viikolla 50, ja tammikuun alussa haastatelluille järjestetään soveltuvuustestejä. Uusi pääsihteeri aloittaa sopimuksen mukaan, toiveena olisi 14. tammikuuta.”

Aino-Kaisa Manninen työskentelee ylioppilaskunnassa 30.11.2018 asti.

”OYY:n hallitus päättää väliaikaisjärjestelyistä kokouksessaan lähiaikoina, joko ensi viikolla tai sitä seuraavalla viikolla. Väliaikaisjärjestelynä voi olla esimerkiksi töiden jakaminen muutaman nykyisen työntekijän ja luottamushenkilön kanssa”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Kalle Parvianen.

OYY etsii paraikaa myös uutta koulutuspoliittista asiantuntijaa, sillä Henna Määttä jätti irtisanomisilmoituksensa lokakuun lopussa. Kopoasiantuntijan hakuaika päättyy 19. marraskuuta.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: