Toimisto- ja paperitarvikkeita myyvä Campus Shop sulkee ovensa lokakuussa.

Linnanmaan ravintolatoimija vaihtuu – kilpailutuksen voitti Juvenes-Yhtiöt

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen ravintola- ja kahvilapalveluiden tarjoaja vaihtuu Fazer Amicasta Juvenes-Yhtiöiksi. Kampukselle tulee myös kokonaan uusi mehu- ja smoothiebaari, joka avataan Unirestan Campus Shopin paikalle.

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen ravintola- ja kahvilapalveluiden tarjoaja vaihtuu Fazer Amicasta Juvenes-Yhtiöiksi.

Juvenes-Yhtiöt sai eniten pisteitä Linnanmaan ravintolakilpailutuksessa. Päätös tarjouskilpailun voittajasta tehtiin keskiviikkona 31. toukokuuta.

Kilpailutuksen piirissä olivat kampuksen kaikki lounasravintolat hallintopäädyn Kastaria lukuunottamatta, keskusaulan kahvila ja Telluksen take away -kahvila.

Kampukselle tulee myös yksi kokonaan uusi mehu- ja smoothiebaari, joka tullaan avaamaan Unirestan Campus Shopin (ent. Paperikauppa) paikalle.

Tarjouspyynnön liitteenä olevan ravintolakonseptisuunnitelman mukaan uudessa smoothiebaarissa on sisällä 128 asiakaspaikkaa, ja ulos terassille laajennettavassa terassiosassa on 40 asiakaspaikkaa. Asiakaspaikkoja on tulossa myös keskusaulan torialueelle. Suunnitelmien mukaan uusi smoothiebaari aloittaisi toimintansa vuoden 2018 alussa.

Uudet ravintolat aloittavat jo tätä ennen: uuden ravintolatarjoajan sopimuskausi alkaa jo heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Sopimus solmitaan viideksi vuodeksi.

 

Uniresta jäi viidenneksi

Ravintolakilpailutukseen osallistui viisi yhtiötä. Kilpailutuksen voittanut Juvenes-Yhtiöt sai 97,85 pistettä, toiseksi tullut Fazer Food Services 91,97 pistettä, ja kolmanneksi tullut Sodexo Oy 88, 97 pistettä. Pistevertailussa neljänneksi tuli Palmia Oy 84, 59 pisteellä, ja viidenneksi Uniresta 83,35 pisteellä.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ja Oulun ylioppilasapu ry:n omistama Uniresta jäi kilpailutuksessa siis viimeiseksi.

”Olo on luonnollisesti pettynyt, mutta Juveneksen puolesta olemme iloisia”, Unirestan toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen toteaa.

Juvenes-Yhtiön omistajia ovat Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnat.

Linnanmaan ravintolat kilpailutettiin viimeksi vuonna 2015. Silloin tarjouskilpailun voitti Fazer Food Services. Aiempi ravintolatarjoaja Uniresta jäi kilpailussa lopulta Sodexon taakse kolmanneksi.

Uniresta valitti päätöksestä markkinaoikeuteen. Markkinaoikeuden 16.6.2016 julkaiseman päätöksen mukaan hankintamenettelyä koskeva tarjouspyyntö oli hankintasäännösten vastainen, ja Oulun yliopiston hankintayksikön tuli siksi järjestää uusi tarjouskilpailu. Oikeus asetti Oulun yliopistolle lisäksi 300 000 euron uhkasakon.

Keskiviikkona 31.5. ratkenneen kilpailutuksen päätöksestä on mahdollista valittaa yliopiston hankintayksikölle tai markkinaoikeudelle tai molempiin. Valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa. Sopimus uuden ravintolatarjoajan kanssa allekirjoitetaan vasta valitusajan päättymisen jälkeen.

Kaija-Liisa Silvennoinen ei osaa vielä ottaa kantaa siihen, aikooko Uniresta valittaa päätöksestä.

”Analysoimme tulokset rauhassa”, hän kommentoi.

Julkaistu 31.5.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY:n edustajistovaaleissa äänestettiin valtakunnallista keskivertoa enemmän

Tuuli Heikura

Opiskelu

5.11.2021

Oulun yliopiston hallituksen opiskelijajäseniksi Teemu Virtanen ja Miriam Putula

Tuuli Heikura

Ihmiset

15.10.2021

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821