Linnanmaan kampusravintolat kilpailutetaan, Tellukseen take away -kahvila

Linnanmaan kampuksen ravintolat ja kahvilapalvelut kilpailutetaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa. Kampuksen ravintolatoiminnasta on aiemmin vastannut yksinoikeudella Uniresta, jolla on Linnanmaalla väylän varrella kuusi ravintolaa. Syksyn kilpailutuksen ulkopuolelle jää vain Kastari-ravintola, joka kilpailutettiin jo lääketieteellisen tiedekunnan ravintolan yhteydessä vuosi sitten. Kilpailutukseen sisältyy myös Tellukseen tuleva take away -kahvila. Suunnitelmien mukaan uusi kahvila otetaan käyttöön vuoden 2016 […]

Linnanmaan kampuksen ravintolat ja kahvilapalvelut kilpailutetaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa.

Kampuksen ravintolatoiminnasta on aiemmin vastannut yksinoikeudella Uniresta, jolla on Linnanmaalla väylän varrella kuusi ravintolaa.

Syksyn kilpailutuksen ulkopuolelle jää vain Kastari-ravintola, joka kilpailutettiin jo lääketieteellisen tiedekunnan ravintolan yhteydessä vuosi sitten.

Kilpailutukseen sisältyy myös Tellukseen tuleva take away -kahvila. Suunnitelmien mukaan uusi kahvila otetaan käyttöön vuoden 2016 alkupuolella, heti kun se vain on käytännön asioiden puolesta mahdollista.

Oulun yliopiston hankintasuunnittelija Satu Kuokkasen mukaan Linnanmaan ravintolakilpailutuksen taustalla on hankintojen kilpailuttamisvelvoite.

”Yliopistona meitä koskee laki julkisista hankinnoista. Meillä ei ole perusteita jatkaa saman toimijan kanssa loputtomasti, joten velvollisuutemme on kilpailuttaa nämä palvelut aika ajoin.”

Kuokkanen ei kerro tarjouspyyntönsä jo jättäneiden nimiä tai määrää.

”Mutta mielenkiinto on ollut suurta, sen voin sanoa.”

Kilpailutuspyyntö on julkistettu 30.9, ja tarjouksia voi jättää maanantaihin 2.11. saakka. Kuokkanen arvioi tarjouksiin perehtymisen vievän ainakin kaksi viikkoa. Tarjouskilpailun voittaja ratkeaa marraskuun lopussa.

Mikäli ravintolapalvelujen toimittaja vaihtuu Unirestasta joksikin muuksi, ensimmäisen uuden ravintolan pitäisi Satu Kuokkasen arvion mukaan olla avoinna viimeistään 11.1.2016.

”Vaikka palveluntuottaja vaihtuisikin, ei opiskelijaruokailuun pitäisi tulla katkoksia.”

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: