Unirestan Aularavintola on yksi Linnanmaan kampuksen kuudesta opiskelijaravintoloista. Sen tiloissa aloittaa tammikuussa Fazer Amican ravintola.

Linnanmaan ravintolatoimittaja vaihtuu Fazer Amicaan

Teksti Anni Hyypiö

Linnanmaan kampuksen ravintola- ja kahvilapalvelut tarjoaa tammikuusta alkaen Fazer Food Services, joka vastaa myös Tellukseen avattavan uuden take away-kahvilan avaamisesta.

Yhtiö avaa omat Fazer Amica-ravintolansa Linnanmaan nykyisten ravintoloiden tiloihin. Unirestalla on ollut Linnanmaalla kuusi ravintolaa: Aularavintola, Julinia, Snellmania, Discus, Datania ja Kastari. Unirestalle jää kampukselle vain jo aiemmin kilpailutettu Kastari.

Ensi vuoden aikana ravintoloiden ilme ja ruokalistat uusitaan Fazerin uusien ravintolakonseptien mukaisiksi. Fazer saa periä opiskelija-aterioista korkeintaan Kelan määrittämän opiskelijalounaan hinnan, ja lounaan henkilökuntahintaan tuleva korotus voi olla enintään 10 senttiä.

Fazerille parhaat pisteet investoinneista ja konsepteista

Oulun yliopistopalveluiden johto päätti Linnanmaan ravintoloita koskevasta tarjouskilpailun voittajasta tiistaina 1. joulukuuta.

Pistevertailussa Fazer Amica sai 90,160 pistettä, toiseksi tullut Sodexo Oy 80, 710 ja kolmanneksi tullut Uniresta 79, 500. Fazer sai vertailussa parhaat pisteet investointiosuudesta ja kahviloiden ja ravintoloiden konseptisuunnitelmistaan. Kilpailuun osallistuivat myös Juvenes-Yhtiöt Oy ja Leijona Catering Oy. Compass Group Oy ja ISS Palvelut suljettiin kilpailusta pois puutteellisten ruokalistojen vuoksi. 

Unirestan toimitusjohtajan Kaija-Liisa Silvennoisen mukaan ravintolapäätös on yritykselle  suuri pettymys. Linnanmaan ravintoloissa on puolet yrityksen työntekijöistä, ja kampuksen ravintolat ovat tuottaneet yli puolet Unirestan liikevaihdosta.

”Yritimme tarjouskilpailussa täysillä niillä voimavaroilla, joita voimme pienenä yrityksenä antaa. Pronssi ei lohduta, sillä tavoitteena oli voitto.”

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ja Oulun ylioppilasapu ry:n omistama Uniresta on varautunut Linnanmaalta lähdön mahdollisuuteen jo tammikuusta alkaen, kun yliopisto irtisanoi Unirestan ravintolanpitosopimuksen kilpailutetuissa kohteissa. 

Unirestalla on käyty yt-neuvottelut viime kesänä. Vuodenvaihteessa 32 työntekijää irtisanotaan ja seitsemän työsuhteet muuttuvat määrä- tai osa-aikaisiksi. Isosta menetyksestä huolimatta Uniresta jatkaa ravintolatoimintaansa ensi vuonna normaalisti kaupungin toimipisteissä, Linnanmaalla Kastarissa sekä Kontinkankaan Medisiina-ravintolassa. 

Myös arkkitehtikampuksella sijaitseva Apajankahvila oli tammikuussa irtisanottujen toimipaikkojen joukossa, ja senkin toiminta on näillä näkymin päättymässä 1.1.2016.

Silvennoinen harmittelee nyt muutoksen kiireistä aikataulutusta. Kolmessa viikossa Unirestan täytyy ajaa koko ravintolatoiminta alas ja tyhjentää varastot kuudessa ravintolassa.

Uudet ravintolat aloittavat joulun jälkeen

Oulun yliopiston hankintasuunnittelija Satu Kuokkasen mukaan Fazer aloittaa kilpailutetuissa kohteissa 11.1.2016. Tarjouskilpailussa hävinneillä on kuitenkin 21 päivää aikaa valittaa päätöksestä markkinaoikeuteen tai hakea hankintaoikaisua yliopiston hankintayksiköltä. Sopimus allekirjoitetaan vasta valitusajan päättymisen jälkeen.

Kaija-Liisa Silvennoisen mukaan Uniresta analysoi vielä, antaako tarjouskilpailun lopputulos perusteita siitä valittamiselle.

”Vain valittamisen vuoksi emme valita.”

Julkaistu 3.12.2015

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Ovatko opiskeluvuodet muuttuneet pian ylikiehuvaksi painekattilaksi?

Essi Erkkilä

Kolumni

11.11.2021

OYY:n edustajistovaaleissa äänestettiin valtakunnallista keskivertoa enemmän

Tuuli Heikura

Opiskelu

5.11.2021

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821