Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku jatkuu ensi vuoden puolelle valintaa valmistelevan rekrytointityöryhmän päätöksellä. Alkuperäinen hakuaika päättyi 4.12.

SYL:n liittokokous valitsee valtakunnallisen opiskelijapolitiikan uudet toimijat – tänä vuonna Oulusta ei ehdokkaita puheenjohtajaksi tai hallitukseen

Tänä vuonna liittariviikonlopussa on Oulun kannalta aiempaa vähemmän jännitettävää, sillä Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) ei asettanut ehdokkaita SYL:n puheenjohtajaksi tai hallitukseen.

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Anni Hyypiö

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous järjestetään 16.–17. marraskuuta Espoossa Aalto-yliopistolla. Liittokokouksessa SYL:lle valitaan uusi puheenjohtaja sekä hallitus ensi vuodelle.

Henkilövalintojen lisäksi kokouksessa linjataan ensi vuoden tavoitteista ja toiminnasta sekä päivitetään SYL:n linjapaperia.

Tämän vuoden liittariviikonlopussa on Oulun kannalta aiempaa vähemmän jännitettävää, sillä Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) ei asettanut ehdokkaita SYL:n puheenjohtajaksi tai hallitukseen. Sama tilanne on myös muun muassa Turussa, kertoo Tylkkäri.

Tänä vuonna OYY:tä on edustanut SYL:n hallituksessa Jenny Vaara, vuonna 2017 Veera Alahuhta ja 2016 Siiri Nousiainen.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Kalle Parviainen arvelee, ettei ehdokkaan puutteelle ole erityisen dramaattista syytä.

”Tänä vuonna innokkaita henkilöitä ei vain löytynyt. Ehkä innostus menee sykleissä, monena viime vuonna kun ehdokas on ollut. Ehdokkaan puuttuminen on kuitenkin aivan normaalia, minään vuonna kaikilla ylioppilaskunnilla ei ole ollut ehdokasta.”

Oulusta lähtee Otaniemeen viisitoistahenkinen delegaatio.

”Koska meillä ei ole nyt omaa ehdokasta, se mahdollistaa keskittymisen kokouksen asiakysymyksiin, kun ei tarvitse jännittää, meneekö oma ehdokas läpi. Uskon, että ainakin eduskuntavaalit ovat tapetilla”, Parviainen sanoo.

Neljä ehdokasta puheenjohtajaksi

SYL:n puheenjohtajapaikkaa tavoittelee tänä vuonna neljä ehdokasta: Kim Kujala (VYY), Krista Laitila (HYY), Sanni Lehtinen (Tamy) ja Suvi Vendelin (AYY).

SYL:n mukaan hallituspaikkoja tavoittelevat Arttu Kaukinen (LTKY), Heidi Rättyä (JYY), Helmi Andersson (ÅAS), Roope Tukia (Tamy), Sara Salonen (ISYY), Titta Hiltunen (HYY) ja Topias Tolonen (HYY). Ehdokkaita voi kuitenkin asettaa aina liittokokouksessa tapahtuvaan henkilövalintaan asti.

Liittokokouksessa ovat edustettuina kaikki maan 15 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa. Ylioppilaskunnat nimeävät 137 varsinaista liittokokousedustajaa, ja kaikkiaan kokouksessa on läsnä noin 300 henkilöä. Kokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä SYL:n YouTube-kanavalla.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: