OYY:n Jenny Vaara valittiin SYL:n hallitukseen vuodelle 2018

Ihmiset  | 

Teksti Anni Hyypiö

Kuvat Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan Jenny Vaara on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2018.

Kasvatustieteitä opiskeleva Vaara, 26, on toiminut tänä vuonna OYY:n hallituksen varapuheenjohtajana. Hän on ollut vastuussa ylioppilaskunnan projektiorganisaatiomuutoksesta ja jäsenpalveluiden kehittämisestä.

”Mielestäni on älyttömän hienoa, että olen saanut luottamuksen tehdä opiskelijaliikettämme entistä paremmaksi. On hienoa päästä vaikuttamaan siihen, miten koulutusta voidaan kehittää ensi vuoden aikana, ja miettimään sitä, miten voimme nostaa osaamistasoa korkeakouluvision mukaisesti. Ylipäänsä haluan olla rakentamassa yhteistä ylioppilasliikettä. Haluaisin, että kaikki korkeakouluopiskelijat kokisivat kuuluvansa yhteisöön”, Vaara kuvaili tunnelmiaan lauantai-iltana.

Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous järjestettiin Tampereella 17.–18. marraskuuta. Liittokokouksessa valittiin SYL:n hallitus, ja päätettiin myös liiton ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja SYL:n uudesta linjapaperista.

Liittokokous valitsi SYL:n hallituksen puheenjohtajaksi Miika Tiaisen Turun yliopiston ylioppilaskunnasta.

Hallitukseen valittiin Jenny Vaaran lisäksi Teemu Vasama Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta, Joel Lindqvist ja Ada Saarinen Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta, Petteri Heliste Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta ja Petra Laiti Svenska handelshögskolanin ylioppilaskunnasta.

Hallituksen puheenjohtajaksi hakivat myös Lauri Grünthal (Taideyliopiston ylioppilaskunta) ja Petteri Heliste. He vetäytyivät ehdokkuudestaan lauantaina.

Kuluvana vuonna Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa OYY:tä on edustanut Veera Alahuhta

Suomen ylioppilaskuntien liitto on opiskelijajärjestö, jonka jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. Liitto edustaa noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa. Sen keskeisimmät tavoitteet ovat opiskelijoiden sosiaalisen aseman ja opiskelumahdollisuuksien parantaminen.

Julkaistu 18.11.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja ja tiedeviestinnän opiskelija. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Miten korona muutti opiskelija-arjen? Kokemuksia kerätty kyselyillä, jo julkaistujen tulosten mukaan etäopinnot kasvattaneet työmäärää

Anni Hyypiö

Opiskelu

19.5.2020

”Saan suurempaa iloa, kun pääsen leikittelemään” – Eekoo Köngäs käyttää cosplayta leikkimiseen, luovuuden toteuttamiseen ja itsetutkiskeluun

Kerttu Juutilainen

Ihmiset

23.4.2020

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821