Oulun ylioppilaslehti 2016

OYY:n Siiri Nousiainen SYL:n varapuheenjohtajaksi

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) Siiri Nousiainen on Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) uusi varapuheenjohtaja. SYL:n hallitus järjestäytyi torstaina 7. tammikuuta ja Nousiainen sai vastuualueekseen viestinnän. Toimintasuunnitelmaprojekteista Nousiainen sai vastuulleen liiton linjapaperin uudistamisen ja Opiskelijan oikea elämä -projektin, mihin hän on tyytyväinen. Lisäksi Nousiainen toimii OYY:n ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kummina. ”Tosi hyvä fiilis, koska hain liiton […]

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) Siiri Nousiainen on Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) uusi varapuheenjohtaja. SYL:n hallitus järjestäytyi torstaina 7. tammikuuta ja Nousiainen sai vastuualueekseen viestinnän. Toimintasuunnitelmaprojekteista Nousiainen sai vastuulleen liiton linjapaperin uudistamisen ja Opiskelijan oikea elämä -projektin, mihin hän on tyytyväinen. Lisäksi Nousiainen toimii OYY:n ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kummina.

”Tosi hyvä fiilis, koska hain liiton johtoon, niin nyt varapuheenjohtajana pääsen sinne. En vielä edes kunnolla tajua, kuinka iso juttu tämä on ja mitä kaikkea varapuheenjohtajuus tuo. Innostunut ja odottavainen fiilis”, tuore varapuheenjohtaja kertoo.

Erityisesti linjapaperin uudistamisprojektista Nousiainen on innoissaan, koska hän pääsee työstämään sitä ylioppilaskuntien kanssa. Viestintä vastuualueena ja Opiskelijan oikea elämä -projekti sen viestinnällisen luonteen vuoksi puolestaan jännittävät.

”En ole varsinaisesti tehnyt viestintäjuttuja, mutta loppuen lopuksi tein aika paljon viestintää viime vuonna OYY:n puheenjohtajana. Se vaatii minulta harjoittelua ja perehtymistä.”

Vaikka tuleva vuosi juuri Helsinkiin muuttanutta oululaista jännittää, on hänellä luottavainen olo ainakin yhdestä asiasta.

”Olen jo nyt huomannut, että OYY:ssä loin laajat verkostot ylioppilaskunnissa. Minulle on tarjottu paljon apua ja minulla on luottavainen olo, että apua saa. Lisäksi SYL:ssä on hyvä asenne ja perehtyminen on hoidettu hienosti.”

Nousiainen opiskelee Oulun yliopistossa aate- ja oppihistoriaa ja on suorittanut siitä kandidaatin tutkinnon. SYL-vuoden jälkeen hän aikoo palata Ouluun tekemään maisteriopinnot.

”Pidän aate- ja oppihistoriayhteisöstä ja haluan muutenkin palata Ouluun, koska perheeni on siellä.”

Siiri Nousiaisen vuotta SYL:n varapuheenjohtajana voi seurata hänen blogistaan.

SYL:n hallituslaisten vastuualueet ja kummiylioppilaskunnat:

Heikki Koponen, puheenjohtaja

Siiri Nousiainen, varapuheenjohtaja, viestintä (OYY, VYY)

Alviina Alametsä, kansainvälinen koulutuspolitiikka, kehitysyhteistyö, työelämä (TYY, Snellman-korkeakoulu, ÅAS)

Ella Keski-Panula, sosiaalipolitiikka; opiskelijaterveydenhuolto, asuminen, kuntavaalit (HYY, LYY)

Annu Komulainen, sosiaalipolitiikka; toimeentulo, ympäristö, hyvinvointi, yhdenvertaisuus (JYY, ISYY)

Tuomas Kuoppala, koulutuspolitiikka; korkeakoulurakenteet, koulutusvienti (Tamy, TTYY, SHS)

Mia Lehto, koulutuspolitiikka; digitalisaatio ja ympärivuotinen opiskelu, opiskelukyky ja järjestösektori (AYY, LTKY, TaiYo)

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue lisää: