Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku jatkuu ensi vuoden puolelle valintaa valmistelevan rekrytointityöryhmän päätöksellä. Alkuperäinen hakuaika päättyi 4.12.

OYY:lle valitaan uutta pääsihteeriä tänään, esityslistalla myös hallituksen täydentäminen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerivalintaa käsitellään tiistaina 5.2. edustajiston kokouksessa. Valintaa valmisteleva rekrytointityöryhmä esittää Kauko Keskisärkkää pääsihteeriksi. Rekrytointityöryhmä päätti lähettää haastatelluista ehdokkaista Keskisärkän ja Lauri Tuohiniemen henkilöarviointeihin. Jo ennen henkilöarviointia Lauri Tuohiniemi kuitenkin ilmoitti, ettei enää hae tehtävää. ”Tällä hetkellä Keskisärkkä on ainoa, joka on käynyt koko hakuprosessin läpi, ja on edelleen ehdolla. Olemme rekrytointityöryhmän kanssa katsoneet, että Keskisärkkä on todella […]

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerivalintaa käsitellään tiistaina 5.2. edustajiston kokouksessa. Valintaa valmisteleva rekrytointityöryhmä esittää Kauko Keskisärkkää pääsihteeriksi.

Rekrytointityöryhmä päätti lähettää haastatelluista ehdokkaista Keskisärkän ja Lauri Tuohiniemen henkilöarviointeihin. Jo ennen henkilöarviointia Lauri Tuohiniemi kuitenkin ilmoitti, ettei enää hae tehtävää.

”Tällä hetkellä Keskisärkkä on ainoa, joka on käynyt koko hakuprosessin läpi, ja on edelleen ehdolla. Olemme rekrytointityöryhmän kanssa katsoneet, että Keskisärkkä on todella hyvä ehdokas. Emme ehdottaisi tehtävään sellaista henkilöä, joka ei siihen sopisi”, rekrytointityöryhmän puheenjohtaja, edustajiston puheenjohtaja Tino Nissinen toteaa.

Pääsihteerin valitsee OYY:n edustajisto.

Alkuperäinen pääsihteerin hakuaika alkoi 13.11. ja päättyi 4.12. Rekrytointityöryhmän 17.12. tekemällä päätöksellä hakua jatkettiin vielä 2.1.2019 asti. Paikkaa hakivat Irja-Liisa Kärkkäinen, Nea Svenfelt, Kauko Keskisärkkä, Saija Kortet, Heidi Haataja, Kalle Parviainen, Georgia Giannopoulou, Samuli Lipponen ja Lauri Tuohiniemi.

Edellisen pääsihteerin Aino-Kaisa Mannisen viimeinen työpäivä ylioppilaskunnassa oli 30. marraskuuta 2018. Pääsihteerin sijaisena ylioppilaskunnassa on joulukuun alusta toiminut OYY:n jäsenpalvelu- ja hallintosihteeri Nina Schroderus. Edustajiston ja hallituksen sihteerinä on joulukuun alusta asti toiminut ylioppilaskunnan viestintäasiantuntija Janne Hakkarainen.

OYY:n hallitus päätti 10.1. pidetyssä kokouksessa jatkaa Schroderuksen ja Hakkaraisen sijaisuutta 10.2. asti.

Aiotaanko heidän sijaisuuksiaan vielä jatkaa, hallituksen puheenjohtaja Miriam Putula?

”Toiveissa olisi, että he saisivat keskittyä jo omiin töihinsä. Hallitus keskustelee asiasta keskiviikkona kokouksessaan.”

Pääsihteeri on ylioppilaskunnan henkilökunnan esihenkilö, joka vastaa ylioppilaskunnan henkilöstöhallinnosta, taloudenpidosta ja -suunnittelusta sekä osaltaan suhdetoiminnasta ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa. Pääsihteeri toimii tiiviissä yhteistyössä hallituksen ja edustajiston kanssa ja vastaa niiden päätösten toimeenpanemisesta. Hän on myös Oulun ylioppilaslehden toimituksen esihenkilö.

Edustajiston tiistaisessa kokouksessa esityslistalla on myös OYY:n hallituksen täydentäminen. OYY:n hallitus vuodelle 2019 valittiin 3. joulukuuta pidetyssä kokouksessa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin tuolloin Miriam Putula ja jäseniksi Zacharias Hellberg, Edgar Minyoi, Nuuti Vasari, Teemu Virtanen ja Salli Kärkkäinen.

Hallitusvalintaa edelsi keskustelu siitä, onko esitetty kokoonpano liian pieni. Edustajiston jäsen Eelis Palokangas (Kontinkankaan vaaliliitto) esittikin kokouksessa ponnen, jossa pyydettiin selvittämään mahdollisuutta täydentää valittua hallitusta. Ponsi hyväksyttiin.

Täydennyshaku hallitukseen päättyi 29.1., mutta edustajiston kokouksessakin voi vielä asettua ehdolle, Putula sanoo.

 

OYY:n edustajiston kokous 1/2019 pidetään Linnanmaan kampuksella L2-salissa kello 17.30 alkaen.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: