Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku jatkuu ensi vuoden puolelle valintaa valmistelevan rekrytointityöryhmän päätöksellä. Alkuperäinen hakuaika päättyi 4.12.

OYY:n pääsihteeriksi haki lopulta yhdeksän, valinta tehdään todennäköisesti helmikuun alussa

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeriksi haki yhteensä yhdeksän henkilöä. Heistä kaksi haastateltiin jo joulukuussa, ja jatkohaun jälkeen järjestetään vielä yksi haastattelu. Tämänhetkisen aikataulun mukaan pääsihteerivalinta tehdään helmikuun alussa. Rekrytointityöryhmän puheenjohtajan Tino Nissisen mukaan uusi pääsihteeri aloittaa toimessaan viimeistään kuukauden kuluttua valinnan tekemisestä.

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku päättyi 2. tammikuuta. Pääsihteerivalintaa valmisteleva rekrytointityöryhmä päätti perjantaina 4.1. pidetyssä kokouksessa kutsua haastateltavaksi Lauri Tuohiniemen. Hän työskentelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Kaakon pääsihteerinä.

Tuohiniemen lisäksi paikkaa hakivat jatkohaussa Samuli Lipponen ja Kalle Parviainen. Parviainen oli jättänyt hakemuksen myös jo alkuperäisen hakuajan aikana.

Alkuperäinen pääsihteerin hakuaika alkoi 13.11. ja päättyi 4.12. Rekrytointityöryhmän 17.12. tekemällä päätöksellä hakua jatkettiin vielä 2.1.2019 asti.

Ensimmäisen haun hakijoita olivat Irja-Liisa Kärkkäinen, Nea Svenfelt, Kauko Keskisärkkä, Saija Kortet, Heidi Haataja, Kalle Parviainen ja Georgia GiannopoulouHeistä haastatteluun pyydettiin Kauko Keskisärkkä, Nea Svenfelt ja Irja-Liisa Kärkkäinen. Svenfelt ilmoitti myöhemmin, ettei ole käytettävissä tehtävään, ja Keskisärkkä ja Kärkkäinen haastateltiin tiistaina 18.12. edustajiston jäsenille avoimessa haastattelutilaisuudessa. 

Lauri Tuohiniemen haastattelu järjestetään tiistaina 15. tammikuuta. Heti haastattelun jälkeen pidetään rekrytointityöryhmän kokous, jossa päätetään henkilöarviointeihin kutsuttavat hakijat kaikkien siihen mennessä pidettyjen haastatteluiden perusteella, kertoo vuoden alussa rekrytointityöryhmän puheenjohtajana aloittanut Tino Nissinen. Hakijoiden henkilöarvioinnin suorittaa ulkopuolinen konsultointiyritys.

Uuden pääsihteerin valitsee OYY:n edustajisto. Alkuperäisen aikataulun mukaan edustajisto olisi kokoontunut jo tammikuussa, mutta haun jatkaminen vaikutti myös kokouksen aikatauluun.

Tino Nissinen kertoo, että vuoden ensimmäistä edustajiston kokousta on suunniteltu pidettäväksi viikon 6 alussa, maanantaina 4.2. tai tiistaina 5.2. Kokouspäivää ei ole kuitenkaan vielä lyöty lukkoon, ja se saattaa aikaistuakin, jos työryhmä saa henkilöarviointien tulokset oletettua nopeammin.

Nissisen mukaan uusi pääsihteeri aloittaa toimessaan viimeistään kuukauden kuluttua valinnan tekemisestä, mahdollisuuksien mukaan jo aiemmin. Nissisen mukaan pääsihteerin aloitusajassa täytyy huomioida mahdollinen kuukauden irtisanomisaika nykyisestä työstä.

Edellisen pääsihteerin Aino-Kaisa Mannisen viimeinen työpäivä OYY:ssä oli 30. marraskuuta. Pääsihteerin sijaisena ylioppilaskunnassa on joulukuun alusta toiminut OYY:n jäsenpalvelu- ja hallintosihteeri Nina Schroderus. 

OYY:n hallitus päätti 10.1. pidetyssä kokouksessa jatkaa Schroderuksen sijaisuutta 10.2. asti. Edustajiston ja hallituksen sihteerinä on joulukuun alusta asti toiminut ylioppilaskunnan viestintäasiantuntija Janne Hakkarainen.

Pääsihteeri on ylioppilaskunnan henkilökunnan esihenkilö, joka vastaa ylioppilaskunnan henkilöstöhallinnosta, taloudenpidosta ja -suunnittelusta sekä osaltaan suhdetoiminnasta ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa. Pääsihteeri toimii tiiviissä yhteistyössä hallituksen ja edustajiston kanssa ja vastaa niiden päätösten toimeenpanemisesta. Hän on myös Oulun ylioppilaslehden toimituksen esihenkilö.

 

Muokattu 10.1.2019 kello 18.40: lisätty tarkennus Tino Nissisen aloittamisesta rekrytointityöryhmän puheenjohtajana alkuvuonna.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: