Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku jatkuu ensi vuoden puolelle valintaa valmistelevan rekrytointityöryhmän päätöksellä. Alkuperäinen hakuaika päättyi 4.12.

OYY:n pääsihteerihakua jatkettiin tammikuun alkuun

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku jatkuu ensi vuoden puolelle valintaa valmistelevan rekrytointityöryhmän päätöksellä. Alkuperäinen hakuaika päättyi 4.12. Ensimmäisen haun hakijoita olivat Irja-Liisa Kärkkäinen, Nea Svenfelt, Kauko Keskisärkkä, Saija Kortet, Heidi Haataja, Kalle Parviainen ja Georgia Giannopoulou. Hakijoista pyydettiin haastatteluun Kauko Keskisärkkä, Nea Svenfelt ja Irja-Liisa Kärkkäinen. Svenfelt ilmoitti myöhemmin, ettei ole käytettävissä tehtävään, joten Keskisärkkä […]

TEKSTI Juho Karjalainen

KUVAT Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) pääsihteerihaku jatkuu ensi vuoden puolelle valintaa valmistelevan rekrytointityöryhmän päätöksellä. Alkuperäinen hakuaika päättyi 4.12.

Ensimmäisen haun hakijoita olivat Irja-Liisa Kärkkäinen, Nea Svenfelt, Kauko Keskisärkkä, Saija Kortet, Heidi Haataja, Kalle Parviainen ja Georgia Giannopoulou.

Hakijoista pyydettiin haastatteluun Kauko Keskisärkkä, Nea Svenfelt ja Irja-Liisa Kärkkäinen. Svenfelt ilmoitti myöhemmin, ettei ole käytettävissä tehtävään, joten Keskisärkkä ja Kärkkäinen haastateltiin tiistaina 18.12. edustajiston jäsenille avoimessa haastattelutilaisuudessa. Molemmat haastatellut ovat Oulun yliopiston alumneja, koulutukseltaan kauppatieteiden maistereita. Keskisärkkä toimii Pohjois-Suomen Demarinuorten järjestösihteerinä. Kärkkäinen haki syksyllä myös OYY:n koulutuspoliittisen asiantuntijan ja yritysyhteistyökoordinaattorin paikkaa.

Rekrytointityöryhmä päätti jatkaa hakua kokouksessaan 17.12. eli jo ennen ensimmäisiä haastatteluja.

“Alkuperäisessa haussa jäljelle karsiutui kolme hyvää ehdokasta, joista yksi ilmoitti saaneensa toisen työpaikan. Koimme että valintaprosessi jää liian suppeaksi, jos haastateltavia on vain kaksi, joten halusimme saada uusia hakijoita vertailtavaksi”, rekrytointiryhmän puheenjohtaja, edustajiston puheenjohtaja Elisabet Shnoro kertoo.

“Kyseessä on tärkeä tehtävä ja haluamme mahdollisimman ison poolin hakijoita”, hän jatkaa. Jo vastaanotetuista hakemuksista ei tullut esille niitä asioita, joita työryhmä uudelta pääsihteeriltä vaatii, joten ne karsittiin pois.

Painotuksena henkilöstö- ja taloushallinnon osaaminen

Shnoron mukaan pääsihteerin pestiä hakevan on täytettävä tietyt edellytykset.

“Edellytämme henkilöstö- ja taloushallinnon tuntemusta sekä rekrytointikokemusta. Vastuullisuuden ja huolellisuuden lisäksi tärkeää on myös viestinnän toimivuus eri tilanteissa”, Shnoro luettelee.

Hakukuulutuksen mukaan hakijalta arvostetaan myös korkeakouluopintoja ja ylioppilaskuntaliikkeen tuntemusta. “Nämä asiat ovat prosessissa plussaa”, Shnoro kertoo. Suurempi painoarvo on kuitenkin hänen mukaansa hakukuulutuksen edellytyksillä ja niiden avulla hakemukset karsitaan.

Entinen pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen jätti irtisanomisilmoituksensa 17. lokakuuta, mutta ensimmäinen kuulutus pääsihteerihaulle julkaistiin vasta 13. marraskuuta.

Pitkältä vaikuttava väli johtuu Shnoron mukaan rekrytointityöryhmän pyrkimyksestä tehdä taustatyöt mahdollisimman hyvin ennen haun avaamista.

Toisen hakukierroksen hakemukset on toimitettava 2.1.2019 mennessä. Uuden pääsihteerin valitsee OYY:n edustajisto.

“Mieluisin aloitusaika uudelle pääsihteerille on 14.1.2019, mutta voi olla että prosessissa menee tammikuun lopulle,” Shnoro kertoo.

Juho Karjalainen

Oulun yliopiston alumni, joka on valmistunut tiedeviestinnästä filosofian maisteriksi.  

Lue lisää: