Syksyn 2019 Vulcanalia järjestettiin Club Teatrialla. Pääesiintyjänä lavalle nousi Pyhimys.

Vulcanalia tulee taas Teatrialle – avajaisjuhlaa kehitetään palautteen avulla

Perinteinen lukuvuoden Vulcanalia tullaan taas järjestämään syksyllä 2020. Paikkana on hyväksi todettu Club Teatria.

TEKSTI Petra Uusimaa

KUVAT Jenna Tajakka

Read this article in English.

Vaikka vuoden 2019 Vulcanaliaa mainostettiin viimeisenä laatuaan, avajaisjuhla tullaan taas järjestämään syksyllä 2020. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan OYY:n tapahtumatuottaja-järjestöasiantuntija Katariina Sarjan mukaan iltatapahtuma tullaan järjestämään tänä vuonna uudestaan Club Teatrialla. Ajankohdaksi on lyöty lukkoon 9. syyskuuta.

Syksyn 2020 Vulcanalia tulee olemaan 26. laatuaan. Viime vuonna Vulcanalia järjestettiin Club Teatrialla ja tapahtuma oli loppuunmyyty. Esiintyjinä iltajuhlassa olivat OYY:n sekakuoro Cassiopeia, Teekkaritorvet ja Pyhimys

“Viime vuonna Vulcanaliaa markkinoitiin sillä ajatuksella, että se olisi viimeinen sillä konseptilla järjestetty avajaistapahtuma”, Sarja kertoo. Tällöin ajatuksena oli ottaa mukaan Linnanmaan kampukselle muuttava Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan mukaan järjestelyihin.

Tilanne viime vuodesta on kuitenkin muuttunut ja iltajuhlat pidetään ainakin tänä vuonna erillään. Sarja kertoo OYY:n käyneen keskusteluja OSAKO:n kanssa, mutta muuttovuoden kiireisyys laittoi yhteistyökuviot jäihin. 

Palautteet otettu huomioon

Iltajuhla pidetään Club Teatrialla edellisen Vulcanalian tavoin

“Teatria on Oulussa hyvä sisätapahtumatila. Sinne mahtuu mukavasti porukkaa ja toimii tilana puitteeltaan todella hyvin tällaiselle tapahtumalle”, tiivistää Sarja.

Hänen mukaansa kaikki osa-alueet toimivat hyvin Teatrialla; tilassa on sopivasti vessoja, anniskelupisteitä ja isot narikat.

Lippujen hinnasta Sarja ei osaa vielä sanoa, mutta mainitsee järjestämisen olevan hyvässä vaiheessa olosuhteisiin nähden. Myös esiintyjät hän haluaa pitää vielä yllätyksenä.

Sarja kertoo, että palautetta viime vuoden Vulcanialiasta tuli paljon laidatasta laitaan.

 “Meitä kiiteltiin paljon siitä, kuinka Vulcanalia-konseptia on kehitetty viime vuosina”, mainitsee Sarja.

Myös kehittävä palaute on otettu huomion tämän vuoden Vulcanaliaa suunnitellessa. 

“Konkreettinen muutos tämän vuotisessa iltatapahtumassa on se, että juhlat jatkuvat Teatrialla kauemmin, eikä erillisiä jatkoja tule”, kertoo Sarja. 

Erillisiä jatkoja ei siis tulla järjestämään keskustan yökerhossa, vaan juhliminen jatkuu Teatrialla. Sarjan mukaan tällä muutoksella vahvistetaan se, että mahdollisimman moni pääsee juhlimaan yön pikkutunneille asti ilman jonottamista. 

Aikaisemmin Vulcanalia on järjestetty sekä ulko- että sisätiloissa. Club Teatriaa ennen iltajuhla järjestettiin Areena Oulussa. Vulcanalian perinteet alkavat vuodesta 1995, jolloin se järjestettiin ensimmäistä kertaa ravintola Rauhalan ulkopuolella. Rauhalasta juhla siirrettiin ensin Kuusisaareen ja sitten Toppilan Möljälle.

Aikaisemmin Vulcanaliassa ovat esiintyneet esimerkiksi Anssi Kela, Musta Barbaari ja Redrama.

Vuoden 2019 Vulcanalian tunnelmiin voit palata Oulun ylioppilaslehden kuvagalleriasta.

Petra Uusimaa

Tieteiden ja aatteiden historian maisteri, jonka mielestä mikään ei ole parempaa kuin kuppi tummapaahtoista kahvia ja hyvä kirja.

Lue lisää: