Viime vuoden Vulcanalia järjestettiin Areena Oulussa. Illan viimeisenä esiintyjänä lavalle nousi Stig.

Muuttoperinne jatkuu: Vulcanalian iltajuhla järjestetään tänä vuonna Club Teatrialla

Taas mennään: Oulun yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä lukuvuoden avajaisjuhla Vulcanalia saa jälleen uuden tapahtumapaikan. Aiempina vuosina juhlaa on vietetty muun muassa Areena Oulussa, yliopiston parkkipaikalla ja Ouluhallissa. Syksyn Vulcanalia saattaa olla viimeinen laatuaan.

TEKSTI Iida Putkonen

KUVAT Antti Törmä

In English.

 

Oululaisten yliopisto-opiskelijoiden lukuvuosi avataan tänä vuonna Limingantullissa.

Vulcanalia Festival -nimellä kulkeva lukuvuoden avajaisjuhla järjestetään keskiviikkona 11.9. Club Teatrialla, kertoo Oulun yliopiston ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja-yhteisöasiantuntija Asta Salomaa.

OYY:n hallitus päätti tapahtumapaikasta 21.2. pidetyssä kokouksessa.

Viime vuonna iltajuhla siirrettiin sisätiloihin Areena Ouluun. Tällöin muuton taustalla oli OYY:n edustajiston päätös sisätiloihin siirtymisestä. Nyt bilepaikka vaihtuu jälleen, mutta syy on eri.

Järjestäjien näkökulmasta Vulcanalia onnistui Areena Oulussa hyvin. Muuton syynä ei siis ole tyytymättömyys, vaan halu järjestää yhä isompi tapahtuma.

”Teatrialle mahtuu tuplasti enemmän porukkaa. Koska kyseessä on avajaistapahtuma, haluamme, että mahdollisimman moni saisi sen kokemuksen”, Salomaa sanoo.

Viime vuonna iltajuhlan liput myytiin loppuun etukäteen, joten lisälipuille on kysyntää.

Club Teatrian valintaan on sisätilojen ja kävijämäärän lisäksi muitakin syitä. Teatrian hyvä valo- ja äänitekniikka ja omat narikka- ja baaripalvelut auttavat tapahtuman järjestämisessä, Salomaa sanoo.

Teatria on tuttu tapahtumapaikka keikkojen ystäville. Sen ovet olivat kiinni viiden vuoden ajan. Uuden Club Teatrian avajaiset järjestettiin viime vuoden marraskuussa.

Vulcanalia-päivään kuuluvat järjestömessut järjestetään tuttuun tapaan Linnanmaan kampuksella.

Viimeinen Vulcanalia?

Vulcanalia järjestetään tänä vuonna 25. kerran, ja Oulun ammattikorkeakoulun muuton lähestyessä juhlaa huhutaan vietettävän viimeistä kertaa.

Onko tuleva Vulcanalia siis viimeinen laatuaan?

“Siihen pitää sanoa, että ehkä! Se on todennäköisesti viimeinen Vulcanalia, koska Osakon (Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta) kanssa on tulossa yhteinen avajaistapahtuma tulevaisuudessa. Sitä ei ole kuitenkaan vielä nimiä paperissa vielä”, Salomaa vastaa.

Vulcanalian juhlavuosi näkyy Asta Salomaan mukaan siinä, että juhlasta pyritään järjestämään vielä aiempaa suurempi tapahtuma: “Tänä vuonna tulee olemaan suurimmat artistit, mitä on ikinä ollut, sen voin sanoa!”

Edellisvuoden iltajuhlassa esiintyivät Teekkaritorvet, Satellite Stories sekä Stig.

Tämän vuoden Vulcanalian esiintyjät paljastetaan elokuussa. Iltajuhlan artistivalinnat valmistelee Salomaa, ja esiintyvistä artisteista päättää ylioppilaskunnan hallitus.

Lippujen hintatasoa Salomaa ei osaa vielä ennustaa, mutta hän lupaa, että hinta pyritään pitämään ”yhtä opiskelijaystävällisenä kuin aiempinakin vuosina”.

Perinteet kunniaan

Vulcanalian muutto on muodostunut jo lähes omaksi perinteekseen, sillä tapahtuma on vuoden 2014 jälkeen muuttanut joka kerta. Sitten 2014 juhlaa on järjestetty Ouluhallin edessä, Ouluhallissa, Linnanmaan 2T-parkkipaikalla ja viimeisimpänä Areena Oulussa.

Juhla saakin siis osuvan päätöksen, kun paikkaa vaihdetaan jälleen.

“Se, että mahdollisesti viimeinen Vulcanalia muuttaa vielä kerran, on ainoa looginen jatkumo. Toisille perinne on, että ollaan aina samassa paikassa, meille se perinne on näköjään, että me vaihdetaan paikkaa joka vuosi”, Salomaa nauraa.

Ensimmäinen Vulcanalia järjestettiin ravintola Rauhalan edustalla vuonna 1995. Juhlaa järjestettiin Rauhalan edessä vuoteen 2003, jolloin tapahtuma siirtyi Kuusisaareen. Vuonna 2012 juhla muutti Kuusisaaresta Toppilan Möljälle.

Vulcanalian iltajuhlassa ovat aiempina vuosina esiintyneet muun muassa Anssi Kela, Felix Zenger, Tuomas Kauhanen, Moses Hazy, Redrama, Kauko Röyhkä ja Musta Barbaari.

 

Lisäuutisia tulevasta tapahtumasta odotellessasi voit muistella edellisvuoden tapahtumaa fiilistelemällä Antti Törmän kuvagalleriaa.

Iida Putkonen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Tiedeviestinnän maisteri ja glögin ympärivuotinen kuluttaja. Etsii revontulia, riippumattoja ja juuri oikeita sanoja.

Lue lisää: