Unirestan ruoka-auto aloittaa 15. huhtikuuta – opiskelijalounaita toimittava auto kulkee kahdella eri reitillä viitenä päivänä viikossa

Alustavien suunnitelmien mukaan auto kulkee maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin reittiä Linnanmaa – Syynimaa – Alppila – Toppila, ja tiistaisin ja torstaisin reittiä Kontinkangas – Peltola – Raksila – Tuira.

In English

Unirestan opiskelijalounaita toimittava ruoka-auto aloittaa kulkemisen pääsiäispyhien jälkeen. Ensimmäiseksi kuljetuspäiväksi yritys kertoo verkkosivuillaan keskiviikon 15. huhtikuuta.

Oulun ylioppilaslehti kirjoitti Unirestan ruoka-autoa koskevista suunnitelmista 3.4. julkaistussa jutussa. Uuden palvelun kehittämisen taustalla on koronavirustilanne: Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ja Oulun ylioppilasavun omistaman yrityksen opiskelijaravintolat on suljettu niin Linnanmaan kuin Kontinkankaan kampuksilla, ja vain Oulun keskustassa sijaitseva ravintola Vanilla on edelleen auki. Valtaosaa Linnanmaan kampuksen ravintoloista ylläpitävä Juvenes kertoo verkkosivuillaan tilapäisesti sulkeneen kaikkien Oulun kampusravintoloidensa ovet.

Unirestan ruoka-autosta saa ostettua opiskelijahintaisen (2,60 euroa) lounaan voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä. Poikkeuksellisesti lounaita voi ostaa samalla kerralla kahdelle päivälle. Poikkeustilanteen aikana opiskelija voi ostaa opiskelijalounaan myös kaverille, joka ei oireidensa vuoksi voisi itse käydä ruokaa hakemassa, ja viedä opiskelijalounaan myös hänelle. Tällöin mukaan tarvitaan myös kaverin opiskelijakortti. Lounasostos maksetaan kortilla. Muille kuin opiskelijoille lounas maksaa 5,20 euroa.

Tarkat kuljetusaikataulut päivittyvät Unirestan sivuille. Alustavien suunnitelmien mukaan auto kulkee maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin reittiä Linnanmaa (yliopiston iso parkkipaikka) – Syynimaa – Alppila – Toppila, ja tiistaisin ja torstaisin reittiä Kontinkangas – Peltola – Raksila – Tuira.

Samankaltainen opiskelijahintaisten lounaiden kuljetuspalvelu on otettu käyttöön tänä keväänä jo ainakin Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä. Jyväskylässä Semma Delivery on aloittanut kiertämisen 19. maaliskuuta, Turussa Unican myyntiauto on aloittanut 24. maaliskuuta ja UniCafen Foodvan on aloittanut Viikin ja Kumpulan kampuksilla 2. huhtikuuta.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: