Yliopisto sulkee ovensa 18.3. – Käytöstä poistuvat 24/7-kortti, Linnanmaan liikuntahalli ja kirjastot

In English. Oulun yliopisto tiedotti eilen 16. maaliskuuta sulkevansa ovensa 13. huhtikuuta asti. Kaikki yliopisto-opetus siirtyy etäjärjestelyihin. Päätös tehtiin samana päivänä tehdyn hallituksen linjauksen seurauksena. Yliopisto sulkee kampukset huomenna keskiviikkona 18. maaliskuuta. Kampuksien sulkeutuessa kaikki yliopiston opetus siirtyy etänä järjestettäväksi, Zoom- ja Teams-palveluiden kautta. Myös opetusharjoittelut on keskeytetty. Jatkossa opiskelijat eivät pääse kampuksille enää ennen […]

In English.

Oulun yliopisto tiedotti eilen 16. maaliskuuta sulkevansa ovensa 13. huhtikuuta asti. Kaikki yliopisto-opetus siirtyy etäjärjestelyihin. Päätös tehtiin samana päivänä tehdyn hallituksen linjauksen seurauksena.

Yliopisto sulkee kampukset huomenna keskiviikkona 18. maaliskuuta. Kampuksien sulkeutuessa kaikki yliopiston opetus siirtyy etänä järjestettäväksi, Zoom- ja Teams-palveluiden kautta. Myös opetusharjoittelut on keskeytetty.

Jatkossa opiskelijat eivät pääse kampuksille enää ennen huhtikuuta. Opiskelijoiden 24/7-kortti lakkaa toimimasta yliopiston tiloissa 18. maaliskuuta. Yliopiston ohjeistus on, että opiskelijan tulee noutaa omaisuutensa kampuksilta tämän päivän, tiistai 17. maaliskuuta, aikana.

Yliopisto ilmoitti koronaviruksen aiheuttamista erikoisjärjestelyistä jo viime viikolla. Tällöin tiedossa oli siirtyminen etäopetukseen, suurien yleisötilaisuuksien peruminen sekä vaihto-opiskelujaksojen keskeyttäminen. Nyt toimenpiteet laajentuvat, kun Suomen hallitus linjasi, että oppilaitokset tulee sulkea. Myös yli kymmenen ihmisen julkiset kokoontumiset on kielletty ja kunnalliset harraste- ja liikuntapaikat suljetaan.

Rajoitukset tarkoittavat yliopiston kannalta sitä, että aiemmista tiedoista poiketen yliopiston palvelut suljetaan kokonaan. Rajoitusten takia sulkeutuvat yliopiston kirjastot, Linnanmaan liikuntahalli ja kuntosali sekä kasvitieteellisen puutarhan yleisönäyttelyt. Myös useat harraste- ja ainejärjestöt ovat sulkeneet kiltahuoneensa ja peruneet tapahtumiaan uusien rajoitusten johdosta.

Oulun yliopiston kirjaston toimipaikat suljetaan 13. huhtikuuta asti. Kirjaston ollessa suljettuna kaikki asiakkaiden lainat uusitaan automaattisesti, kirjasto tiedottaa. Myöhästymismaksuja ei kerry kirjaston ollessa kiinni.

Opiskelijaravintolat joutuvat myös muuttamaan toimintaansa rajoitusten puitteissa. Unirestan toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen kertoo, että kampusravintoloista kaikki paitsi Medisiina tullaan sulkemaan tämän viikon aikana. Tämä tarkoittaa Linnanmaalla Kastaria, H2O Campusta ja Campus Shopia.

Keskustassa sijaitseva Vanilla sen sijaan pysyy auki. Vanilla ja Medisiina tarjoavat jatkossa opiskelijahintaista ruokailua, myös take away-annoksia. Kela on antanut opiskelijaravintoloille poikkeusluvan myydä opiskelijahintaisia aterioita take away -tuotteina 31.5. asti.

Uniresta Oy on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ja Oulun ylioppilasapu ry:n omistama.

Juvenes Oy tiedotti 19. maaliskuuta pitävänsä ravintola Foodoon avoinna. Foodoosta Linnanmaan kampukselta voi hakea opiskelijalounasta valmiiksi pakattuina annoksina ravintolasta.

Päivittyvät ohjeet koronan vaikutuksista opiskeluun löydät Oulun yliopiston nettisivuilta.

Juttua päivitetty 13.19: Lisätty Unirestan toimitusjohtajan vastaukset.

Päivitetty 19.3. 11.16: Lisätty tieto Juveneksen palveluista.

Iida Putkonen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Tiedeviestinnän maisteri ja glögin ympärivuotinen kuluttaja. Etsii revontulia, riippumattoja ja juuri oikeita sanoja.

Lue lisää: