Ministeri Liisa Jaakonsaari kutsuttiin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja ja pitkän poliittisen uran tehnyt Liisa Jaakonsaari kutsuttiin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi. Kunniajäsenyys julkistettiin ylioppilaskunnan 63. vuosijuhlissa lauantaina 25.2.2023. Oulun yliopiston ylioppilaskunta on kutsunut ministeri Liisa Jaakonsaaren kunniajäsenekseen. Kunniajäsenyys julkistettiin ylioppilaskunnan 63. vuosijuhlissa 25.2.2023. Kunniajäsenen kutsumisesta päätti OYY:n edustajisto. Jaakonsaari on OYY:n 14. kunniajäsen. Aikaisemmin kunniajäseniksi on kutsuttu muun muassa Oulun […]

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja ja pitkän poliittisen uran tehnyt Liisa Jaakonsaari kutsuttiin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi. Kunniajäsenyys julkistettiin ylioppilaskunnan 63. vuosijuhlissa lauantaina 25.2.2023.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta on kutsunut ministeri Liisa Jaakonsaaren kunniajäsenekseen. Kunniajäsenyys julkistettiin ylioppilaskunnan 63. vuosijuhlissa 25.2.2023. Kunniajäsenen kutsumisesta päätti OYY:n edustajisto.

Jaakonsaari on OYY:n 14. kunniajäsen. Aikaisemmin kunniajäseniksi on kutsuttu muun muassa Oulun yliopiston professoreita, rehtoreita ja tasavallan presidenttejä. Kunniajäseneksi kutsumista harkitaan tarkoin, ja edellisestä kunniajäsenen kutsumisesta on kulunut jo kymmenen vuotta.

Ministeri Jaakonsaari on toiminut Oulun ylioppilaslehden päätoimittajana vuosina 1970-1972. Jaakonsaari kertoi kunniajäsenyyden julkistuksen yhteydessä, että kaksi häntä edeltänyttä päätoimittajaa oli erotettu tehtävästään ja lehti oli huomattavasti poliittisesti värittyneempi tuolloin. Jaakonsaari valittiin päätoimittajaksi vuonna 1970 uudistamaan kovan kritiikin kohteena ollutta lehteä.

Pitkällä poliittisella urallaan Jaakonsaari on toiminut muun muassa 30 vuotta kansanedustajana, 10 vuotta Euroopan parlamentin jäsenenä, 4 vuotta työministerinä ja 23 vuotta Oulun kaupunginvaltuustossa. Aktiivisen poliittisen uransa päätyttyä hän on palannut Oulun yliopistoon yliopiston hallituksen jäsenen roolissa. Jaakonsaarelle on myönnetty ministerin arvonimi vuonna 2020. 

“Ylioppilaskunta arvostaa Jaakonsaaren Euroopan, Suomen, Oulun ja Oulun yliopiston eteen tekemää pitkäjänteistä työtä. Jaakonsaaren aktiiviura on alkanut Oulun ylioppilaslehdestä, ja sen jälkeen hän on vaikuttanut muun muassa kaupunginvaltuustossa, eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa”, OYY:n pääsihteeri Kauko Keskisärkkä kommentoi Jaakonsaaren kutsumista kunniajäseneksi. 

Vuosijuhlissa jaettiin myös akateemisia kunniamerkkejä ansioituneille opiskelijavaikuttajille. Ensimmäisen luokan ansiomerkin saivat Lotta Leinonen, Emma Hulkkonen ja Sanna Kangasniemi. Juhlissa jaettiin myös useita toisen ja kolmannen luokan ansiomerkkejä.

Artikkelikuva: Antti Törmä.