Hakijamäärät Oulun yliopiston kv-ohjelmiin jäivät edellisvuoden huipusta

Ajankohtaista  | 

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopistoon haki 23.1. päättyneissä kansainvälisten tutkinto-ohjelmien hauissa yhteensä 1870 hakijaa, yliopisto tiedottaa. Määrä jäi selvästi jälkeen edellisvuoden ennätyksellisestä 3475 hakijasta. Hakijamäärä on kuitenkin hieman suurempi kuin lukuvuosimaksuja edeltävinä vuosina: vuonna 2016 hakemuksia jätettiin 1673 kappaletta.

Yliopiston mukaan apurahaohjelmaa sekä hakijoiden kielitaitovaatimuksia tiukennettiin tällä hakukierroksella.

”Kielitaitovaatimukset on päivitetty vastaamaan kansallista tasoa. Näin esimerkiksi jos todentaa kielitaitoa englanniksi suoritetulla tutkinnolla, tulee sen olla suoritettu tietyissä maissa. Aiemmin missä tahansa suoritettu tutkinto kelpasi. Tällä hakukierroksella emme enää tarjoa lukuvuosimaksun kokonaan kattavaa apurahaa. Niitä meillä oli vielä viime vuonna”, kertoo suunnittelija Anne Talvio. 

Apurahaohjelman muutoksen taustalla on Oulun yliopiston hallituksen päätös. Toukokuussa pidetyssä kokouksessa hallitus päätti, että vuosina 2019–2020 apurahaa voidaan hakemuksesta myöntää tiedekunnan hakukohteiden osalta etukäteen 50 tai 75 prosenttia lukuvuosimaksusta, elinkustannuksiin (7000 euroa), jos hakijalla on lukuvuosimaksustipendi kotimaastaan, tai ei ollenkaan, jolloin hakija maksaa täyden lukuvuosimaksun. Tässä haussa stipendiä haki 77 prosenttia lukuvuosimaksuvelvollisista.

Kansainvälisissä tutkinto-ohjelmissa on yhteensä 385 aloituspaikkaa. Maisteriohjelmiin haki 1 749. Tänä vuonna suosituimmat maisteriohjelmat olivat International Business Management (312 hakemusta), Computer Science and Engineering (246 hakemusta) sekä Environmental Engineering (207 hakemusta). Hakija on voinut tänä vuonna hakea kolmeen maisteriohjelmaan edellisvuoden kuuden sijaan.

Kandidaatin tutkintoon johtavaan kansainväliseen International Teacher Education -ohjelmaan hakemuksia tuli 121.

Ouluun haettiin sadasta maasta ympäri maailmaa. Eniten hakijoita oli aikaisempien vuosien tapaan Nigeriasta, Ghanasta ja Pakistanista. EU- ja Eta-maista tulevien hakijoiden osuus kasvoi viime vuodesta ja oli noin 12,3 prosenttia.

Keskiviikkona 23.1. päättyneen haun opiskelijavalinnat julkaistaan maaliskuun alussa, minkä jälkeen valituksi tulleet ilmoittavat, ottavatko he opiskelupaikan vastaan.

Julkaistu 24.1.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY’s new community specialist Viljami Viinikka wants to unify the university community

Tuuli Heikura

Ihmiset

23.1.2023

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821