Oulun kv-maisteriohjelmiin 1425 hakemusta – pudotusta edellisvuodesta 15 prosenttia

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin saapui tänä vuonna 1425 hakemusta. Viime vuonna hakemuksia jätettiin 1673 kappaletta, eli määrä on laskenut edellisvuodesta 15 prosenttia. Hakuaika syksyllä 2017 käynnistyviin maisteriohjelmiin päättyi keskiviikkona 25.1. Maisteriohjelmien suosio vaihteli aloittain. Osa tekniikan alan kansainvälisistä maisteriohjelmista sai jopa aiempaa enemmän hakemuksia, kun osassa kauppatieteiden ohjelmia määrät laskivat. Notkahdus hakemusmäärissä oli odotettavissa EU- ja […]

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin saapui tänä vuonna 1425 hakemusta. Viime vuonna hakemuksia jätettiin 1673 kappaletta, eli määrä on laskenut edellisvuodesta 15 prosenttia.

Hakuaika syksyllä 2017 käynnistyviin maisteriohjelmiin päättyi keskiviikkona 25.1.

Maisteriohjelmien suosio vaihteli aloittain. Osa tekniikan alan kansainvälisistä maisteriohjelmista sai jopa aiempaa enemmän hakemuksia, kun osassa kauppatieteiden ohjelmia määrät laskivat.

Notkahdus hakemusmäärissä oli odotettavissa EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta perittävien lukuvuosimaksujen käyttöönoton vuoksi. Lukuvuosimaksun alaraja on vähintään 1 500 euroa lukuvuodessa, mutta siitä ylöspäin korkeakoulut voivat määritellä maksun suuruuden itse.

Oulun yliopistossa lukuvuosimaksu on maisteriohjelmasta riippuen 10 000–13 000 euroa. Opiskelija voi saada yliopistolta stipendin maksun kattamiseen.

EU- ja Eta-maiden hakijoiden osuus pienenikin hieman edellisvuodesta. Tänä vuonna EU- ja Eta-maiden ulkopuolisten hakijoiden hakemuksia oli 87 prosenttia Oulun kv-ohjelmien hakemusten kokonaismäärästä. Viime vuonna vastaava osuus oli 92 prosenttia.

 

Päivitetty 30.1. Korjattu vuoden 2016 hakemusten määrä.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: