Hakijamäärät Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin kasvoivat

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli 24.1. päättyneessä haussa yhteensä 3227 hakemusta, yliopisto tiedottaa.

Yliopiston mukaan hakijamäärä kasvoi edellisvuoden hausta peräti 128 prosentilla.

Syksyllä 2018 alkavien opintojen suosituimmat maisteriohjelmat olivat International Business Management (519 hakijaa), Computer Science and Engineering (384 hakijaa), Environmental Engineering (363 hakijaa) sekä Wireless Communications Engineering (323 hakijaa).

Eniten hakijoita oli aikaisempien vuosien tapaan Bangladeshista ja Pakistanista, ja yliopiston tiedotteen mukaan ”jonkin verran kasvua on nähtävissä USA:sta ja Iso-Britanniasta”.

Hakijoista noin seitsemän prosenttia on EU- ja Eta-maista, loput hakijat (93 prosenttia) tulevat näiden maiden ulkopuolelta.

Suomalaisissa yliopistoissa otettiin vuosi sitten käyttöön lukuvuosimaksut EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Lukuvuosimaksuja on kompensoitu yliopistojen stipendiohjelmilla. Myös Oulun yliopiston hakijoilla on mahdollisuus hakea stipendiä yliopiston apurahaohjelmasta.

Ensimmäisen haun opiskelijavalinnat julkaistaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Tämän jälkeen valituksi tulleet ilmoittavat, ottavatko opiskelupaikan vastaan.

Kansainvälisiin maisteriohjelmiin on vielä toinen hakuaika, 14.–28.3.2018. Lopulliset hakijatilastot valmistuvatkin vasta toisen hakuajan jälkeen.

Julkaistu 28.1.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun yliopiston professorille Heli Jantuselle Suomen tiedepalkinto

Anni Hyypiö

Tiede

17.6.2019

Sanna Kangasniemestä OYY:n uusi sosiaalipoliittinen asiantuntija, avoinna myös tapahtumatuottaja-järjestöasiantuntijan paikka

Anni Hyypiö

Uutiset

17.6.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821