Unirestan uusin kahvila-ravintola H20 Campus avautui Linnanmaalla torstaina 22. marraskuuta. Samassa tilassa hieman peremmällä on PSOASin toimisto.

H2O Campuksen ovet avautuivat, PSOAS Loungen viralliset avajaiset järjestetään 28.11.

Teksti Anni Hyypiö

Marraskuussa Linnanmaan kampuksen palveluiden määrä kasvaa kahdella. Unirestan uusi kahvila-ravintola, Health to Organic Campus, avasi ovensa torstaiaamuna 22. marraskuuta, ja myös Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (PSOAS) aloittelee toimintaansa Linnanmaan uudessa toimipisteessä.

Sekä ravintola että toimisto sijoittuvat samaan jaettuun tilaan Saalastinsaliin johtavan käytävän varrella. Virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 28.11. kello 14.

”Henkilökuntaa on jo nyt paikalla ja toimintaa käynnistellään hiljalleen. Tilassamme on tehty vielä pieniä viimeistelytöitä, siksi olemme viettäneet vielä hieman hiljaiseloa”, sanoo PSOASin palvelupäällikkö Jari Simonen.

Aikataulu on aiotusta jäljessä: Oulun ylioppilaslehden edellisessä jutussa kerrottiin tilaremontin valmistuvan jo lokakuun loppupuolella.

”Tiesimme jo lähtökohtaisesti aikataulun olevan tiukka. Matkan varrella tuli eteen asioita, jotka yllättivät meidät, ja jouduimme siksi hieman muuttamaan suunnitelmia. Se valitettavasti viivästytti aikataulua muutamalla viikolla”, Simonen sanoo.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ja Oulun ylioppilasavun omistamalle Unirestalle torstaina avattu ravintola on neljäs Health to Organic (H2O) -ketjun ravintola.

Health to Organic -ravintolat poikkeavat esimerkiksi Kastarista ja Medisiinasta siinä, ettei niistä saa Kelan ateriatuettua lounasta. Näin on myös Linnanmaan ravintolassa. Sen lounasvaihtoehtoina ovat salaattibaari tai keitto.

H2O Campuksen ravintolassa ei ole erikseen alennusta yliopiston henkilökunnalle. Opiskelijakortilla kahveista saa 20 prosentin ja ruoasta 10 prosentin alennuksen, toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen kertoo.

Jari Simosen mukaan Linnanmaan toimipisteeltä saa lähes kaikki samat palvelut kuin Mannenkadun toimistoltakin, ainoastaan avainpalvelut ovat ainakin alkuvaiheessa tarjolla vain rajoitetusti.

”Parkkipaikkojen avaimet saa Linnanmaalta heti alusta asti, samaten ovenavauspalvelu on tarjolla. Asuntojen avainten nouto, palautus ja säilytys ovat taas sellaisia asioita, että alkuvaiheessa, ensimmäisen kuukauden aikana, ei niitä vielä pystytä tarjoamaan.”

Simosen mukaan tavoitteena olisi tarjota Oulujoen pohjoispuolella olevien PSOASin kohteiden avainten nouto ja palautus Linnanmaalla.

”Se vaatii kuitenkin turvallisen ratkaisun löytämisen avainten säilytykseen rajallisessa tilassa”, hän muotoilee.

Julkaistu 22.11.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY:n itsenäisyypäivän soihtukulkueessa aikataulumuutoksia, lähtö aikaistuu vartilla

Anni Hyypiö

Uutiset

6.12.2018

Oulun ylioppilaslehden printtilehti tekee paluun – ensi vuonna lehdestä julkaistaan neljä printtinumeroa

Juho Karjalainen

Uutiset

4.12.2018

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821