Mannenkadulla Rauhalan pihapiirissä sijaitseva Puistomanne on nyt kokonaan Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön omistuksessa. PSOASin alakerran toimisto on menossa remonttiin vuodenvaihteen aikoihin, ja PSOAS muuttaa sen ajaksi väistötiloihin Unirestalta ostettuun tilaan.

PSOAS suunnittelee remonttia Puistomannen tiloihinsa – sauna- ja kokoustilojen vuokrauksen tarkoitus jatkua ennallaan

Teksti Mirko Siikaluoma

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS osti syyskuun alussa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) ja Uniresta Oy:n omistamat osakkeet KOY Puistomannesta. Puistomannen toisessa kerroksessa sijaitsevat, aiemmin OYY:n omistamat tilat toimivat ylioppilaskunnan toimistona syksyyn 2012 asti.

PSOASin palvelupäällikkö Jari Simonen kertoo, että Puistomannen toiminta pysyy hyvin pitkälti ennallaan myös uudessa omistuksessa. Merkittävin muutos on osan PSOASin toiminnasta muuttaminen Linnanmaalle loppuvuoden aikana, mutta vanha toimisto jatkaa entisellä paikallaan.

“Yli puolet toiminnasta jatkaa työskentelyä Puistomannessa. Omaan toimistoon alakerrassa on tarkoitus tehdä tilauudistuksia, kunhan saadaan Linnanmaan toimisto valmiiksi”, Simonen valottaa opiskelija-asuntosäätiön suunnitelmia uusille tiloille.

Talon yläkerrasta OYY:ltä ostetulla puoliskolla vuokralaisena toiminut Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Suomen toimisto jatkaa toimintaansa tiloissa entiseen malliin. PSOASin alakerran toimisto on menossa remonttiin vuodenvaihteen aikoihin, ja PSOAS muuttaa sen ajaksi väistötiloihin Unirestalta ostettuun tilaan.

“Uudistetaan tiloja ja järjestellään toimintoja uusiksi, halutaan kehittää tilaa paremmaksi asukkaita ajatellen. Kyse on kohtuullisen nopeasta hankkeesta. Jahka saadaan palautettua omat toiminnat alakertaan, niin tarkoitus on etsiä Unirestan tilaan uutta vuokralaista”, Jari Simonen kertoo.

OYY on vuokrannut talon sauna- ja kokoustiloja muun muassa opiskelijajärjestöjen käyttöön. Simonen kertoo, että tilojen vuokrauksesta ollaan parhaillaan keskustelemassa ylioppilaskunnan kanssa. Hän uskoo sisaryhteisöjen pääsevän järkevään lopputulokseen ja arvioi tilojen olevan opiskelijoiden käytettävissä jatkossakin.

PSOAS on vuonna 1971 perustettu opiskelija-asuntosäätiö, jonka tehtävänä on tarjota edullista asumista oululaisille opiskelijoille. Säätiön ovat perustaneet OYY, Domus Botnica -säätiö ja Pohjois-Suomen oppilasasuntolat Oy.

Julkaistu 22.10.2018

Mirko Siikaluoma

Oululainen toimittaja, joka nukkuu liian usein liian vähän ja bongaa kirpputoreilta korneja levynkansia.

Lue seuraavaksi

OYY palkitsi ansioituneita ansiomerkein – korkein kunnia Janne Hakkaraiselle

Iida Putkonen

Uutiset

27.2.2021

The future of international students’ study grants are being decided on Thursday – OYY hopes the issue would be returned to preparation

Iida Putkonen

In English

24.2.2021

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821