Yliopistojen lakot peruuntuvat, henkilöstöjärjestöt hyväksyivät sovintoesityksen

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen toisen sovintoehdotuksen yliopistojen työehtosopimusta koskevasta työriidasta. Järjestöt siis peruvat työtaistelutoimet, joita oli suunniteltu pidettäväksi kuudessa yliopistossa 7.3. ja seitsemässä yliopistossa 14.3. Jälkimmäisenä päivänä lakko olisi koskenut myös Oulun yliopistoa. Myös JHL:n tavaraliikenteeseen 7.3. kaavailemat mittavat tukilakot peruuntuvat. ”Neuvottelu-urakka oli todella […]

Yliopistojen henkilöstöjärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen toisen sovintoehdotuksen yliopistojen työehtosopimusta koskevasta työriidasta.

Järjestöt siis peruvat työtaistelutoimet, joita oli suunniteltu pidettäväksi kuudessa yliopistossa 7.3. ja seitsemässä yliopistossa 14.3. Jälkimmäisenä päivänä lakko olisi koskenut myös Oulun yliopistoa.

Myös JHL:n tavaraliikenteeseen 7.3. kaavailemat mittavat tukilakot peruuntuvat.

”Neuvottelu-urakka oli todella vaikea, ja ratkaisua voi pitää henkilöstön kannalta tyydyttävänä. Yliopistoalan järjestöjen jäsenkunnan tuella ja valmiudella painostustoimiin oli erittäin suuri merkitys. Lämmin kiitos siitä”, henkilöstöä edustavat JUKO, JHL ja Pardia sanovat tiedotteessaan.

”Sovittelijan tekemä sovintoesitys on tasapainoinen kokonaisuus, joka muodostuu palkankorotusten lisäksi työehtosopimuksen sisällöllisestä kehittämisestä”, kommentoi puolestaan Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

 

Hyväksytyn sovintoehdotuksen mukaan yliopistojen työehtosopimuksen sopimuskausi on 1.2.2018–31.3.2020. Palkkoja korotetaan sopimuskauden aikana yhteensä 3,45 prosenttia.

Sivistystyönantajien ajama palkkausjärjestelmän uudistaminen siirretään työryhmän valmisteltavaksi.

”Työnantajan alun perin ehdottamat muutokset olivat liian suuria ja henkilöstölle epäreiluja kerralla toteutettavaksi, joten niitä oli mahdoton hyväksyä. Nyt palkkausjärjestelmän uudistamista pystytään valmistelemaan huolellisesti, ja myös henkilöstö pääsee vaikuttamaan lopputulokseen. Palkkausjärjestelmä voidaan uudistaa vain sopien ja neuvotellen”, henkilöstöjärjestöjen edustajat kommentoivat.

Työryhmä perustetaan pohtimaan myös määräaikaisten työsuhteiden suuren osuuden vähentämistä. Lisäksi määräaikaiset työntekijät otetaan huomioon palkkausjärjestelmän uudistamisessa. Koko sovintoehdotuksen sisältöön voi tutustua täällä.

Yliopistojen työehtosopimusneuvottelut ovat olleet vaikeat. Sopimista on vauhditettu työtaistelutoimilla. Helsingin yliopiston henkilöstö oli lakossa Kalevalan päivänä keskiviikkona 28.2.

Mikäli sopua ei olisi syntynyt, keskiviikkona 7.3. lakossa olisi oltu Aalto-yliopistossa, Hankenissa, Taideyliopistossa, Vaasan yliopistossa, Tampereen yliopistossa ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Viikkoa myöhemmin 14.3. vuorossa olisivat olleet Oulun lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Turun yliopisto sekä Åbo Akademi. Kolmas lakko olisi vaikuttanut lisäksi näiden yliopistojen harjoittelukouluissa järjestettyihin ylioppilaskirjoituksiin.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: