Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi 2019 on valittu lääketieteen kandidaatti Tuomas Majuri. Kuva: Juha Sarkkinen.

Vuoden Opiskelijaksi valittiin lääketiedettä opiskeleva Tuomas Majuri, Vuoden Alumni on Metsäntutkimuslaitoksen ylijohtajana pitkään toiminut Hannu Raitio

Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi on valittu lääketieteen kandidaatti Tuomas Majuri ja Vuoden Alumniksi filosofian tohtori Hannu Raitio. Molemmat nimitykset julkistettiin Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa 13. toukokuuta.

Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi 2019 on valittu lääketieteen kandidaatti Tuomas Majuri.

Valintaperusteissa hänen kerrotaan osoittaneen opiskeluaikanaan suurta esimerkillisyyttä ja aktiivisuutta opiskelijoiden, yliopistoyhteisön ja yliopiston ulkopuolistenkin tahojen hyväksi. Tämän lisäksi Majurin opintojen etenemistahdin, opintomenestyksen ja suorittamisen ylipäänsä tieteen parissa ja sen edistämisessä mainitaan olleen esimerkillistä.

Majuri on mukana esimerkiksi Oulun Lääketieteellisen Killan valtuustossa ja Oulun Lääketieteen pallon eli Oulun Lääketieteellisen Killan jalkapallo- ja futsalseurassa. Hän ollut vapaaehtoisena esittelijänä Oulun yliopiston Abipäivillä kertomassa lukiolaisille lääketieteen opinnoista, pitänyt osana vertaiskasvatus- ja seksuaaliterveysprojektia Oulun seudun yläasteilla seksuaalikasvatustunteja nuorille ja ollut mukana myös Nallesairaala-projektin merkeissä ”nallelääkärinä” hoitamassa lasten pehmoleluja lähialueen päiväkodeissa.

Vuoden Opiskelijan nimeämisen teki Oulun Yliopistoseura OYY:n alumnijärjestö Rauhala-klubin esityksestä

Oulun yliopiston Vuoden Alumniksi on valittu filosofian tohtori Hannu Raitio.

Valinnan perusteiksi kerrotaan Raition merkittävä ura luonnonvarojen, erityisesti metsien tutkijana sekä Metsäntutkimuslaitoksen johto- ja kehittämistehtävissä. 

Raitio on valmistunut Oulun yliopistosta filosofian kandidaatiksi vuonna 1976. Filosofian tohtoriksi hän väitteli Oulun yliopistossa vuonna 1990. Raitio on Oulun yliopiston kasviekologian dosentti. Hän on saanut Emanuel Merckin palkinnon Suomen metsien hyväksi tehdystä työstä vuonna 2000.

Vuodesta 2004 vuoden 2014 loppuun Raitio oli Metsäntutkimuslaitoksen ylijohtaja. Virkakautensa lopuksi hän veti suurta hanketta, joka johti Luonnonvarakeskuksen eli LUKEn perustamiseen, jonka ensimmäisenä ylijohtajana hän toimi ennen siirtymistään eläkkeelle kesällä 2015.

Oulun Yliopistoseura nimitti Vuoden Alumnin nyt 21. kertaa. Ensimmäisenä Vuoden Alumni -kunnianimityksen sai presidentti Martti Ahtisaari vuonna 1999.

Molemmat nimitykset julkistettiin Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa 13. toukokuuta.

Lisäksi Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki luovutti alumnijuhlassa riemutohtorin diplomin 50 vuotta sitten Oulun yliopistossa väitelleille Heikki HyväriselleEino Erkinarolle ja Arvo Naukkariselle.

Juhlassa julkistettiin lisäksi Oulun Yliopistoseura ry:n historiateos. Teoksen on käsikirjoittanut Samu Sarviaho. Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 100 vuotta Oulun Yliopistoseura ry:n perustamisesta ja 60 vuotta siitä, kun Oulun yliopisto aloitti toimintansa.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: