Uudistettu korkeakouluyhteisön avajaistapahtuma korostaa yhteisöllisyyttä ja opiskelijakulttuurin monimuotoisuutta

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaistapahtumat yhdistyvät tänä vuonna yhdeksi suureksi entisiä laajemmaksi avajaistapahtumaksi. Tapahtuma kantaa nimeä Hurmos, ja se järjestetään 10.9.2021. Avajaistapahtumaan odotetaan noin 6000 kävijää. Avajaistapahtuma Hurmos kerää koko Oulun korkeakouluyhteisön päivätapahtumaan Linnanmaalle, jossa opiskelijat pääsevät osallistumaan aktiviteetteihin, tutustumaan korkeakoulujen piirissä toimiin järjestöihin sekä tapahtuman yhteistyökumppaneihin. Päivä huipentuu iltatapahtumaan Oulun Kuusisaaren tapahtumapuistossa, […]

Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaistapahtumat yhdistyvät tänä vuonna yhdeksi suureksi entisiä laajemmaksi avajaistapahtumaksi. Tapahtuma kantaa nimeä Hurmos, ja se järjestetään 10.9.2021. Avajaistapahtumaan odotetaan noin 6000 kävijää.


Avajaistapahtuma Hurmos kerää koko Oulun korkeakouluyhteisön päivätapahtumaan Linnanmaalle, jossa opiskelijat pääsevät osallistumaan aktiviteetteihin, tutustumaan korkeakoulujen piirissä toimiin järjestöihin sekä tapahtuman yhteistyökumppaneihin. Päivä huipentuu iltatapahtumaan Oulun Kuusisaaren tapahtumapuistossa, jossa opiskelijat pääsevät vertaisverkostoitumaan sekä juhlimaan niin opiskelijoiden tarjoaman ohjelman kuin myös Suomen eturivin artistien johdolla.

”Odotetulla osallistujamäärällä eli 6000 opiskelijalla Hurmos olisi Suomen suurin opiskelijoiden avajaistapahtuma. Ensimmäinen vuosi näyttää potentiaalin tapahtuman kasvattamiseen entisestään”, kertoo Kati Kantonen, Oulun Ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja. Osallistujamäärä on tietoisesti rajattu alle puoleen Kuusisaaren maksimikapasiteetista turvallisen tapahtuman mahdollistamiseksi.

”Tapahtuman tarkoitus on edistää korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja tuoda esiin opiskelijakulttuurin moninaisuutta” Kantonen mainitsee tapahtuman tavoitteista.

Tapahtuman johtavina arvoina ovat yhteisöllisyys ja ekologisuus. Hurmoksessa tahdotaan korostaa opiskelijoiden omaa osaamista ja opiskelijakulttuurin moninaisuutta. Hurmos on osa Oulu2026 Creative Campus -hanketta, jonka tavoitteena on tuoda opiskelijakulttuuria näkyvämmäksi ja lähemmäksi myös muita oululaisia.

Hurmoksen päivätapahtuma on kaikille avoin, lipunmyynti iltatapahtumaan alkaa 25.8.2021.

Tuuli Heikura

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja ja kauppatieteiden maisteri, joka nauttii syväluotaavista ilmiöjutuista, kuluttaa lenkkipolkuja kahden koiransa kanssa ja haaveilee mankelin omistamisesta.

Lue lisää: