OYY myi Puistomannen osakkeet PSOASille

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) on myynyt omistamansa KOY Puistomannen osakkeet Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiölle (PSOAS) 1.9.2018.

Samassa yhteydessä myös Uniresta Oy myi omistamansa kiinteistön osakkeet, joten Puistomannen hallintaoikeus on nyt kokonaisuudessaan PSOASilla.

Myydyt osakkeet kattavat OYY:n vanhan toimiston tilat, jotka sijaitsevat Oulussa Mannenkadulla KOY Puistomannen toisessa kerroksessa.

OYY:n toimisto toimi kiinteistössä vuoden 1991 lopusta aina vuoden 2012 lokakuuhun asti, jolloin ylioppilaskunta muutti uusiin tiloihin Linnanmaalle. Sen jälkeen OYY on vuokrannut tiloja eteenpäin.

”Oulun yliopiston ylioppilaskunnalla ja sen sisaryhteisöillä PSOASilla, Unirestalla ja Oulun ylioppilasapu ry:lla on ollut pitkä historia Rauhalassa ja sen pihapiirissä. Alunperin yhteisellä rakennushankkeella haluttiin tuoda nimenomaan sisaryhteisöt toisiaan lähemmäksi. Tämä on siis erään aikauden päätös”, pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen sanoo tiedotteessa.

OYY on tarjonnut ylioppilaskunnan piirissä toimiville järjestöille mahdollisuutta vuokrata PSOASin omistamaa Puistomannen kokous- ja saunatilaa. Vuokraustoiminta päättyy ylioppilaskunnan osalta lokakuun 2018 loppuun mennessä. OYY ja PSOAS keskustelevat parhaillaan siitä, minkälaisia tiloja voidaan jatkossa tarjota opiskelijajärjestöjen käyttöön.

Julkaistu 15.10.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Taiteiden Yö on taas täynnä kymmeniä tapahtumia – torstai-illassa luvassa ainakin Äänenpainekammio, valokuvapyykkiä ja puheburleskia

Helmi Juntunen

Kulttuuri

15.8.2019

Varovasti Kontinkankaalla: OYS:n tietyöt vaikuttavat sairaalan alueella liikkumiseen

Anni Hyypiö

Uutiset

12.8.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821