Oamk ja Oulun yliopisto yhdistävät sisäiset palvelunsa, 137 ammattikorkeakoulun työntekijää siirtyy yliopiston palkkalistoille

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Oulun yliopiston hallitukset ovat tehneet päätöksen sisäisiä palvelutoimintoja koskevasta liikkeenluovutuksesta, korkeakoulut tiedottivat torstaina 12.12. Liikkeenluovutus tarkoittaa yrityksen, liikkeen, yhteisön tai säätiön toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle. Päätöksen myötä Oamkin palveluita tuottava henkilöstö siirtyy yliopiston palvelukseen, ja uusi yhteinen palveluorganisaatio alkaa tuottaa palveluita molemmille korkeakouluille. Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi kirjasto, tilat ja […]

TEKSTI Anni Hyypiö

KUVAT Anni Hyypiö

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Oulun yliopiston hallitukset ovat tehneet päätöksen sisäisiä palvelutoimintoja koskevasta liikkeenluovutuksesta, korkeakoulut tiedottivat torstaina 12.12.

Liikkeenluovutus tarkoittaa yrityksen, liikkeen, yhteisön tai säätiön toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle. Päätöksen myötä Oamkin palveluita tuottava henkilöstö siirtyy yliopiston palvelukseen, ja uusi yhteinen palveluorganisaatio alkaa tuottaa palveluita molemmille korkeakouluille.

Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi kirjasto, tilat ja turvallisuus, tietohallinto, henkilöstö-, koulutus- ja talouspalvelut. Eri toiminnoista vastaavat yliopiston nykyinen hallintojohtaja (Essi Kiuru), henkilöstöjohtaja (Jarmo Okkonen) ja talousjohtaja (Pekka Riuttanen). Uutena palvelujohtajana aloittaa intregraatiojohtajana toiminut Marja Sarajärvi.

Yhteisessä palveluorganisaatiossa on 479 yliopiston työntekijää ja 137 Oamkista yliopistoon siirtyvää työntekijää. Tiedotteen mukaan molemmille organisaatioille jää vielä jonkin verran opetusta ja tutkimusta tukevia omia palveluja sekä korkeakoulujen omia strategioita tukevaa kehitystoimintaa ja viestintää.

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat tänä vuonna suunnitelleet yhteisiä palvelujaan. Koska palveluiden uudelleenorganisointi on vaikuttanut korkeakoulujen henkilöstöön ja työtehtäviin, molemmissa organisaatioissa on käyty yt-neuvottelut. Neuvotteluissa ei ollut kyse henkilöstön vähentämisestä.

Korkeakoulut tiedottivat yhteisiä palveluja koskevista suunnitelmista 29. elokuuta.

Aiempana tavoitteena oli, että palvelut aloittaisivat uudessa muodossa jo 1. tammikuuta 2020. Uusi organisaatio aloittaa toimintansa kuitenkin vasta 1. helmikuuta.

”Päätöksenteko oli lopulta niin myöhään, ettei nyt ehdittäisi siirtää työsuhteita ja käydä työntekijöiden kanssa keskusteluja aiheesta [ennen tammikuuta]. Halusimme varata siihen tarpeeksi aikaa”, Marja Sarajärvi sanoo.

Siirtyville työntekijöille tehdään uusi työsopimus, mutta työntekijät siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Heihin sovelletaan yliopistojen yleistä työehtosopimusta 1. huhtikuuta alkaen.

Liikkeenluovutuksen taustalla on Oulun ammattikorkeakoulun tuleva muutto Oulun yliopiston Linnanmaan kampukselle. Lisäksi korkeakoulut kuuluvat samaan konserniin.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: