OYY:n Teemu Virtanen valittiin SYL:n hallitukseen vuodelle 2020

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) hallituksen varapuheenjohtaja Teemu Virtanen on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2020. Biolääketieteellistä fysiikkaa viidettä vuotta opiskelevan Virtasen, 26, päävastuualueenaan hallituksessa on ollut sosiaalipolitiikka. Aiemmin hän on toiminut esimerkiksi Sigma-killan puheenjohtajana ja edustajistoryhmä Tieteellisten ryhmänjohtajana. Lisäksi Virtanen on työskennellyt useissa eri hallinnon opiskelijaedustajan pesteissä. Kun Virtanen valittiin OYY:n ehdokkaaksi […]

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) hallituksen varapuheenjohtaja Teemu Virtanen on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2020.

Biolääketieteellistä fysiikkaa viidettä vuotta opiskelevan Virtasen, 26, päävastuualueenaan hallituksessa on ollut sosiaalipolitiikka. Aiemmin hän on toiminut esimerkiksi Sigma-killan puheenjohtajana ja edustajistoryhmä Tieteellisten ryhmänjohtajana. Lisäksi Virtanen on työskennellyt useissa eri hallinnon opiskelijaedustajan pesteissä.

Kun Virtanen valittiin OYY:n ehdokkaaksi 1.10. pidetyssä edustajiston kokouksessa, hän kertoi haluavansa olla edistämässä opiskelijan hyvinvointia kansallisella tasolla: ”Hyvinvointi, tasa-arvo ja yhdenvertaisuusasiat ovat erittäin lähellä sydäntäni.” Hän totesi tuolloin lehdelle olevansa kiinnostunut juuri sosiaalipolitiikan sektorista, sillä hän on tehnyt työtä pääosin sen piirissä jo kuluneen vuoden ajan.

”Nyt on aika tyhjä olo. Innolla odotan, millaisia haasteita tulee vastaan ensi vuonna. Vuonna 2020 SYL tekee isoja juttuja, kuten vaikuttaa sosiaaliturvan uudistukseen ja YTHS-laajennukseen, ja olen iloinen, että pääsen tekemään [tätä vaikutustyötä]. Ensi vuodelta odotan, että pääsen oppimaan uutta ja kohtaamaan uusia haasteita timanttisen porukan kanssa”, hän sanoi lehdelle lauantaina hallitusvalintojen julkistamisen jälkeen.

SYL:n puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin 26-vuotias Tapio Hautamäki Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta.

Hallitukseen valittiin Virtasen lisäksi Paula Karhunen (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta), Johanna Pohjonen (Turun yliopiston ylioppilaskunta), Paavo Antikainen (Tampereen ylioppilaskunta), Jenni Tuomainen (Lapin yliopiston ylioppilaskunta) ja Frans Cederlöf (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta).

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valittiin liiton liittokokouksessa 15.–16. marraskuuta Lahdessa. Hallitusvalinnan lisäksi kokouksessa päätetään liiton ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja taloudesta.

SYL on opiskelijoiden etu-, palvelu- ja kansalaisjärjestö, jonka jäsenyhteisöihin kuuluu yhteensä noin 132 000 yliopistojen perustutkinto- ja jatko-opiskelijaa.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: