OYY:n hallituksen puheenjohtajaksi Olli Joki, edustajiston puheenjohtajaksi Teemu Virtanen

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan uudet luottamushenkilöt valittiin vuoden viimeisessä edustajiston kokouksessa 8. joulukuuta.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto valitsi tänään 8. joulukuuta pidetyssä edustajiston kokouksessa tulevan vuoden toimijat.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Olli Joki, 23-vuotias kauppatieteiden opiskelija. Joki on toiminut aiemmin edustajiston jäsenenä ja hallopedina Oulun yliopistossa.

Puheenjohtajaksi hakivat myös Viljami Viinikka, Antero Metso, ja Janne Kilponen. Hakijoista Kilponen veti hakemuksena pois viime hetkellä ja Joki asettui ehdolle kokousta edeltävänä päivänä. Joki haki myös hallituksen jäseneksi.

Vuoden 2021 OYY:n hallitukseen valittiin puheenjohtajan lisäksi Emma Hulkkonen, Ida-Maria Juntunen, Jukka Turunen, Salla Karhunen, Sara Al Husaini, Tia Rahkila ja Vivek Manjunatha Swamy.

Uuteen hallitukseen valituista Rahkila ja Karhunen ovat toimineet OYY:n luottamushenkilöinä myös vuonna 2020. Lisäksi hallitukseen hakivat Janne Kilponen, Antero Metso ja Jonna Varmo.

Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Teemu Virtanen, 27-vuotias biolääketieteellisen fysiikan opiskelija. Virtanen on kuluvana vuonna toiminut Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n hallituksen jäsenenä sekä aiemmin OYY:n edustajiston jäsenenä ja hallituksen varapuheenjohtajana.

Edustajiston varapuheenjohtajaksi valittiin kokouksessa ehdolle asettunut Eerik Silvén.

Kokouksessa edustajiston jäsenet kritisoivat hallitusvalintojen takana olevaa neuvotteluprosessia. Poikkitieteellisen vaalirenkaan Timi Kärki toi esille, että hänestä pienemmät ryhmät eivät tulleet neuvotteluissa kuulluiksi. Hänen mielestään hallitukseen hakijoista päätettiin pikemminkin taustaryhmän kuin heidän pätevyytensä perusteella.

Myös edustajiston puheenjohtajavaalia kritisoitiin sen kiireellisestä aikataulusta, mutta molemmat valinnat menivät kokouksessa läpi yhdellä esityksellä, ilman vastaesityksiä.

Kokouksessa päätettiin myös talousvaliokunnan kokoonpano. Puheenjohtajaksi vuodelle 2021 valittiin Antti Pennala ja jäseniksi kaudelle 2021–2022 Antti Tumelius, Janne Hakkarainen ja Joni Ollikainen.

Keskusvaalilautakunnan kokoonpano pöydättiin eli siirrettiin päätettäväksi seuraavaan edustajiston kokoukseen, sillä lautakuntaan ei tullut hakemuksia.

Juttua päivitetty 9.12. kello 9: lisätty tieto talousvaliokunnasta ja keskusvaalilautakunnasta.

Iida Putkonen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Tiedeviestinnän maisteri ja glögin ympärivuotinen kuluttaja. Etsii revontulia, riippumattoja ja juuri oikeita sanoja.

Lue lisää: