Oulun yliopiston yhteistyösuhteiden vararehtoriksi Arto Maaninen

Oulun yliopiston hallitus on valinnut uudeksi yhteistyösuhteiden vararehtoriksi Arto Maanisen.  Maaninen siirtyy tehtävään Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:stä, missä hän on vastannut muun muassa tietointensiivisten tuotteiden ja palveluiden tutkimuksesta. Hän on toiminut VTT:ssä eri tehtävissä vuodesta 2002. Maaninen on väitellyt Oulun yliopistossa epäorgaanisen kemian alalta vuonna 1999. Hän on epäorgaanisen kemian dosentti. Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki käynnisti […]

Oulun yliopiston hallitus on valinnut uudeksi yhteistyösuhteiden vararehtoriksi Arto Maanisen. 

Maaninen siirtyy tehtävään Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:stä, missä hän on vastannut muun muassa tietointensiivisten tuotteiden ja palveluiden tutkimuksesta. Hän on toiminut VTT:ssä eri tehtävissä vuodesta 2002.

Maaninen on väitellyt Oulun yliopistossa epäorgaanisen kemian alalta vuonna 1999. Hän on epäorgaanisen kemian dosentti.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki käynnisti hakumenettelyn yhteistyösuhteiden vararehtorin valitsemiseksi elokuussa. Vuonna 2015 tehtävään valitun Matti Sarénin työsuhde päättyi kesäkuun lopussa.

Määräpäivään 10.09.2017 mennessä tehtävään hakivat Petri Ahokangas, Pekka Belt, Ville Isoherranen, Juha Jaako, Noora Jansson, Janne Järvinen, Marcos Katz, Arto Maaninen, Pekka Tervonen ja Vesa Virtanen.

Rehtori haastatteli vararehtorin tehtävään ilmoittautuneista kolmea, Petri Ahokangasta, Noora Janssonia ja Arto Maanista.

Uuden yhteistyösuhteiden vararehtorin toimikausi alkaa 1.12.2017 ja päättyy 31.12.2022.

Hallitus valitsee vararehtorit rehtorin esityksestä enintään viiden vuoden määräajaksi. Rehtori päättää vararehtoreiden tarkemmasta työnjaosta. Hallitus voi vapauttaa vararehtorit tehtävistään, jos siihen on tehtävän luonne huomioon ottaen hyväksyttävä ja perusteltu syy.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: