Linkki tutkimuksen ja sitä tarvitsevan välillä

Oulun yliopiston uusin lisäys rehtoraattiin on filosofian tohtori Matti Sarén. Kolmanneksi vararehtoriksi 21.8. valitun Sarénin vastuualueena on yliopiston yhteistyösuhteiden hoito. Kolmannen vararehtorin lisääminen yliopiston johtoon liittyy meneillään olevaan organisaatiouudistukseen. Viisivuotisella toimikaudellaan Sarén vastaa yliopiston innovaatiotoiminnasta ja monitieteisen projektitoiminnan yhteistyörakenteista. Hän on linkki tutkimustyön ja sitä tarvitsevan tahon välillä. Oulun vahvuuksina Sarén pitää yliopiston kompaktia kokoa, […]

Oulun yliopiston uusin lisäys rehtoraattiin on filosofian tohtori Matti Sarén. Kolmanneksi vararehtoriksi 21.8. valitun Sarénin vastuualueena on yliopiston yhteistyösuhteiden hoito.

Kolmannen vararehtorin lisääminen yliopiston johtoon liittyy meneillään olevaan organisaatiouudistukseen. Viisivuotisella toimikaudellaan Sarén vastaa yliopiston innovaatiotoiminnasta ja monitieteisen projektitoiminnan yhteistyörakenteista. Hän on linkki tutkimustyön ja sitä tarvitsevan tahon välillä.

Oulun vahvuuksina Sarén pitää yliopiston kompaktia kokoa, moniteteellisyyttä ja ”hyvää yhdessä tekemisen meininkiä”.

”Työnäni on tuntea se, minkälaista tutkimusta yliopistossa tehdään sekä se, mitä osaamista yhteistyökumppanimme haluaa. Tutkijan on järkevä käyttää työaika tutkimuksen tekemiseen. Minä olen se tarvittava jalkapari, joka yhdistää tutkimuksen ja sitä tarvitsevat.”

Sarénin toimikauden suurin haaste on Tekesin tutkimusrahoitukseen kohdistuvat merkittävät leikkaukset. Rahoitukselle on keksittäviä uusia keinoja.

”Työssäni etsin erilaisia yhteistyömalleja, joilla voimme edelleen  tehdä merkittävää ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta ja opetusta. ”

Sarén siirtyi vararehtoriksi Oulun yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaavan johtajan ja luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanin paikalta. Työsuhteensa alussa Sarén toimi luonnontieteellisen tiedekunnan muutosjohtajana. Tiedekunnalle valitaan uusi dekaani syksyllä.

Filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006 valmistunut Sarén on aiemmin tehnyt tutkimusyhteistyötä yliopistojen ja sektoritutkimuslaitosten kanssa muun muassa IPR-oikeuksien eli aineettomien materiaalien oikeuksien ja keksintöjen kaupallistamisen parissa. Oulun yliopistolle hän siirtyi Metso Automation Oy:n teknologiajohtajan tehtävästä.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: