Oulun yliopiston kampukset hiljenivät kesäksi. Kun lukuvuosi alkaa, kiire palaa kampuksen käytäville. Arkistokuva.

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisia vietetään 10.9., juhlapuhujana opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston 60. lukuvuoden käynnistymistä juhlistetaan syyskuussa avajaistapahtumilla.

Uudet opiskelijat toivotetaan tervetulleeksi orientaatioviikolla 3.–9.9. Viikon aluksi yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä tervehtii uusia opiskelijoita.

Orientaatioviikon loppupuolella 7.9. fuksit osallistuvat Future Factory -haastekilpailuun. Kolmatta kertaa järjestettävässä Future Factoryssa uudet opiskelijat määrittelevät itselleen tulevaisuushaasteen, kehittelevät haasteeseen ratkaisuehdotuksen ja esittävät ratkaisunsa muille.

Samalla viikolla Oulun yliopisto ja Helsingin yliopisto isännöivät UArctic-kongressia. Kongressin ensimmäiset neljä päivää järjestetään Oulussa, viimeinen päivä Helsingissä. Tilaisuuteen osallistuu myös Monacon ruhtinas Albert II.

Yliopiston lukuvuoden avajaisten pääjuhla on maanantaina 10.9. Linnanmaalla Saalastinsalissa. Tilaisuudessa juhlapuheen pitää opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.). Kello 15.15 käynnistyvä juhla on avoin koko yliopistoyhteisölle, niin henkilökunnalle kuin opiskelijoille. Avajaisjuhlaa edeltää ekumeeninen jumalanpalvelus Pyhän Luukkaan kappelissa kello 13.30.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) järjestää keskiviikkona 12.9. lukuvuoden avajaistapahtuman Vulcanalian. Vulcanalia-päivä käynnistyy kello 10–14 Linnanmaan kampuksella järjestettävillä järjestömessuilla, ja iltajuhlaa vietetään Oulu Areenalla kello 20 alkaen. Iltajuhlan esiintyjät julkistetaan 15.8. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Oulun yliopisto.

Julkaistu 9.8.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja ja tiedeviestinnän opiskelija. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

”Oli toive että löytyisi tällainen avoin, kiva tila, jossa voi tulla ja mennä” – Kontinkankaan Tellus tuo kampukselle tapahtumia ja tilaa opiskelulle

Helmi Juntunen

Opiskelu

16.9.2019

Vilkas vaalivuosi jatkuu – Nyt alkoi OYY:n edustajistovaalien ehdokasasettelu, itse vaalit käydään marraskuun alussa

Anni Hyypiö

Uutiset

16.9.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821