Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Sakari Kallo, varapuheenjohtajaksi Liisa Jaakonsaari

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston hallitus on valinnut tuotantojohtaja Sakari Kallon hallituksen puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajaksi valittiin pitkän poliittisen uran SDP:n kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä tehnyt Liisa Jaakonsaari. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kausi kattaa vuodet 2020–2021.

Päätös tehtiin hallituksen kokouksessa 12. joulukuuta.

Kaudella 2018–2019 hallituksen puheenjohtajana toimi Risto Murto ja varapuheenjohtajana Liisa Hyssälä. Molempien hallituskausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Hallituskausi päättyy nyt myös opiskelijajäsenillä Jonne Kettusella ja Miina-Anniina Heiskasella. OYY valitsi lokakuussa pidetyssä kokouksessa hallituksen uusiksi opiskelijajäseniksi kaudelle 2020–2021 Joni Ollikaisen ja Timo Veijolan.

Kollegion tänä vuonna nimittämiä uusia hallituksen jäseniä ovat toukokuussa valitun Jaakonsaaren lisäksi myös Juhani Damski ja Kalervo Väänänen.

Yliopiston hallitukseen kuuluvat myös ylijohtaja Anni Huhtala, tutkimusprofessori Anna Rotkirch, professori Marko Huttula, professori Petri Lehenkari, tutkijatohtori Kimmo Kontio ja lehtori Jukka Hiltunen. 

Oulun yliopiston hallitukseen kuuluu yhteensä 12 jäsentä. Hallitus on yliopistolain mukaan yliopiston ylin päätöksentekoelin. Hallitus valitsee yliopiston rehtorin ja päättää muun muassa yliopiston strategiasta ja budjetista.

Julkaistu 12.12.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Vappuaaton kuvia ja tunnelmia: Perinteiset tapahtumat ilahduttivat opiskelijoita kahden vuoden tauon jälkeen

Petri Huttunen

Kulttuuri

5.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821