Oulun yliopiston hallituksen opiskelijajäseniksi valittiin Joni Ollikainen ja Timo Veijola

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston hallituksen opiskelijajäseniksi kaudelle 2020–2021 on valittu Joni Ollikainen ja Timo Veijola. Valinta tehtiin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 15. lokakuuta.

Joni Ollikainen on kolmannen vuoden kauppatieteiden opiskelija, Timo Veijola on kolmannen vuoden konetekniikan opiskelija. Ollikainen sai äänestyksessä 14 ääntä, Veijola 10,5.

Nyt päättyvällä kaudella hallituksen opiskelijajäseninä toimivat Jonne Kettunen ja Miina-Anniina Heiskanen. Heistä kumpikaan ei asettunut ehdolle enää tänä syksynä.

Hallitukseen haki kuusi opiskelijaa, jotka haastateltiin edustajiston kokouksessa 1. lokakuuta. Hakijoita olivat Ollikaisen ja Veijolan lisäksi Benjamin Michelin, Jussi Vaara, Nuuti Vasari sekä Bruno Gioia Sandler.

Hallitus on yliopistolain mukaan yliopiston ylin päätöksentekoelin. Hallitus valitsee yliopiston rehtorin ja päättää muun muassa yliopiston strategiasta ja budjetista. Oulun yliopiston hallitukseen valitaan kaksi opiskelijajäsentä.

Tänä syksynä OYY valitsee suuren määrän myös muita hallinnon opiskelijaedustajia, eli hallopedejä. Haku on avoinna 14. marraskuuta saakka.

Julkaistu 15.10.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY:n Teemu Virtanen ehdolla Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi

Iida Putkonen

Opiskelu

22.9.2020

Student lunch prices to go down in 2021

Anna-Sofia Tastula

In English

17.9.2020

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821