Oulun Teekkariyhdistys käsittelee n-sanan käytön Teekkarihymnissä uudelleen

Oulun Teekkariyhdistys (OTY) käsittelee vaalikokouksessaan 11. marraskuuta n-sanan käyttöä Teekkarihymnissä. OTYn puheenjohtaja Visa Seppänen kertoo yhdistyksen pohtineen jo aiemmin sitä, tulisiko asia nostaa tänä vuonna uudelleen päätettäväksi. Viimeksi asia oli esillä vaalikokouksessa marraskuussa 2015. “Nyt on selvää, että asia pitää käsitellä”, Seppänen toteaa ja viittaa lähiaikojen keskusteluun. Sosiaalisessa mediassa tiistaina 25. lokakuuta alkoi kiivas keskustelu […]

Oulun Teekkariyhdistys (OTY) käsittelee vaalikokouksessaan 11. marraskuuta n-sanan käyttöä Teekkarihymnissä.

OTYn puheenjohtaja Visa Seppänen kertoo yhdistyksen pohtineen jo aiemmin sitä, tulisiko asia nostaa tänä vuonna uudelleen päätettäväksi. Viimeksi asia oli esillä vaalikokouksessa marraskuussa 2015.

“Nyt on selvää, että asia pitää käsitellä”, Seppänen toteaa ja viittaa lähiaikojen keskusteluun.

Sosiaalisessa mediassa tiistaina 25. lokakuuta alkoi kiivas keskustelu n-sanan käytöstä puolesta ja vastaan sen jälkeen, kun Oulun ylioppilaslehti käsitteli asiaa artikkelissaan.

Seppänen toivoo, että teekkarit, joilla on asiasta mielipide, tulisivat vaalikokoukseen sen kertomaan ja äänestämään.

Mistä on kyse?

Syyskuussa 2015 ammattiliitto Tekniikan akateemisten (TEK) teekkarivaliokunta antoi suosituksen, että Teekkarihymnissä ei käytettäisi n-sanaa. Valiokunta suositteli, että laulun ensimmäisen säkeen n-sana korvattaisiin sanalla ”teekkari”, jolloin laulun alku kuuluisi uusien suositusten mukaan ”Yö kuin sielu teekkarin on pimiä”.

Oulun Teekkariyhdistys päätti säilyttää n-sanan Teekkarihymnissä vaalikokouksessaan 16. marraskuuta 2015 äänin 48–12. Yhdistys ei kuitenkaan ole pakottanut ketään laulamaan hymniä tietyllä tavalla, vaan jokainen oululainen teekkari on saanut päättää, miten sen laulaa.

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue lisää: