Oamkin uudet tilat sijaitsevat Foodoo-ravintolan viereissä 2. ja 3. kerroksissa.

Oamkin opetus Linnanmaalla alkoi

Oamk aloitti opetuksen Linnanmaalla. Ensimmäiset oppitunnit olivat informaatioteknologian koulutusosaston, joka siirtyi Teuvo Pakkalan kampukselta yliopiston yhteyteen.

TEKSTI Iida Putkonen

KUVAT Iida Putkonen

Oulun ammattikorkeakoulun opetus Linnanmaan kampuksella alkoi torstaina 9. tammikuuta. Vuodenvaihteessa yliopistolla aloittaneita opiskelijoita on noin tuhat. Yhteensä muuton on arvioitu koskevan noin 4000–6000 opiskelijaa.

Ensimmäisenä uusia opetustiloja pääsivät testaamaan informaatioteknologian koulutusosaston opiskelijat. Uusien informaatioteknologian opiskelijoiden kurssit alkoivat tänään torstaina. Myös vanhempien vuosikurssien opetus alkaa ensi viikon alussa 13. tammikuuta.

Oamkin käyttöön remontoidaan parhaillaan vanhoja kasvatustieteilijöiden ja humanistien tiloja. Vuoden vaihteessa opintonsa aloittaneet ammattikorkeakouluopiskelijat eivät opiskele vielä näissä tiloissa, vaan käyttöön on otettu vasta pieni osa uusista tiloista entisen biologian laitoksen tiloista, vanhan eläinmuseon läheisyydestä. Nykyiset tilat sijaitsevat Terveystalon lähettyvissä 2. ja 3. kerroksessa.

Suurin remontti valmistuu kevään aikana ja viimeiset Oamkin palvelut muutetaan Linnanmaalle kesällä. Tilojen lisäksi muutoksia tapahtuu myös henkilöstössä, kun yliopisto ja ammattikorkeakoulu yhdistävät sisäiset palvelunsa.

Oamkin hallintojohtaja Marja Sarajärvi siirtyy helmikuussa palvelujohtajaksi yliopiston palvelukseen ja on ollut mukana suunnittelemassa ammattikorkeakoulun muuttoa alusta asti. Hän kertoo olevansa muutosta innoissaan.

”Olen seurannut muutosta vaihe vaiheelta tarjouskilpailusta lähtien. Aikaa myöten innostuin enemmän ja enemmän ja uskon, että tämä on hyvä ratkaisu.”

Remontin alla olevista tiloista valmistuu uudenlaisia oppimistiloja, joita on kehitetty eri koulutusohjelmien tarpeiden mukaan, Sarajärvi kertoo.

”Uudet tilat ovat muunneltavia monitiloja, jotka sopivat tähän päivään. Meidän monialainen koulutustarjontamme tarkoittaa sitä, että tarvitsemme erityistiloja. On hienoa, että tilat ovat remontin jälkeen ajan mukaiset.”

Remontti ja muutot jatkuvat vuoden aikana vaiheittain. Seuraavana muuttovuorossa ovat laboratoriot.

 

Kuvia uusista opetustiloista löydät Oamkin nettisivuilta

Iida Putkonen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Tiedeviestinnän maisteri ja glögin ympärivuotinen kuluttaja. Etsii revontulia, riippumattoja ja juuri oikeita sanoja.

Lue lisää: