Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella syödään tästä syksystä lähtien Juvenes-Yhtiöiden lounasravintoloissa. Elokuussa avataan kaksi ravintolaa, Kylymä (entinen Datagarage) ja Mara (entinen Balance). Kuvassa vuoroesimies Vesa Niemelä leikkasi torstaina 3.8. pannukakkua tarjolle ensimmäisille lounastajille.

Kaksi Juveneksen ravintolaa avataan maanantaina 7.8., muut syyskuun alussa

Linnanmaan kampuksen ravintola- ja kahvilapalveluiden tarjoaja vaihtuu Fazerista Juvenes-Yhtiöiksi. Juveneksen ravintoloista Kylymä ja Mara avataan elokuussa, Napa, Foodoo, Foobar ja kahvilat Hub ja Café TellUs vasta syyskuussa.

Ajankohtaista  | 

Teksti Anni Hyypiö

Kuvat Anni Hyypiö

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen uudet ravintolat avaavat ovensa kahdessa vaiheessa.

Uusista Juvenes-Yhtiöiden ravintoloista Kylymä (entinen Datagarage) ja Mara (ent. Balance) avaavat ovensa maanantaina 7.8.

Muut Juveneksen ravintolat ja kahvilat aloittavat vasta maanantaina 4.9. Myöhemmin avattavia ovat Napa (ent. Central Station), Foodoo (ent. Aava), Foobar (ent. Stories) ja kahvilat Hub (ent. Central Café) ja Café TellUs (ent. TellUs Café). Kampus- ja tapahtumapäällikkö Katja Holmin mukaan viivästyksen syynä on remonttiaikataulujen pettäminen.

 

Fazer vaihtuu Juvenekseen

Linnanmaan kampuksen ravintola- ja kahvilapalveluiden tarjoajan vaihtumisen syynä on kevään ravintolakilpailutus. Sen voittajaksi selviytyi tamperelainen Juvenes-Yhtiöt, joka sai 97,85 pistettä.

Tammikuussa 2016 kampuksella aloittanut Fazer Food Services sai kilpailutuksessa 91,97 pistettä, ja jäi siis toiseksi.

Kilpailutuksen piirissä olivat kampuksen kaikki lounasravintolat hallintopäädyssä sijaitsevaa Unirestan Kastaria lukuunottamatta, keskusaulan kahvila ja Telluksen take away -kahvila. Päätös tarjouskilpailun voittajasta tehtiin keskiviikkona 31. toukokuuta.

 

Marassa tarjottiin ilmaista lounasta

Humanistipäädyssä sijaitseva ravintola Mara avasi ovensa hetkeksi torstaina 3.8. Ravintola tarjosi ruokaa torstaina lounasaikaan opiskelijaystävälliseen hintaan – ilmaiseksi. Ilmaista ruokaa riitti noin 150 ensimmäiselle nälkäiselle.

Katja Holmin mukaan kyseessä oli ”koeponnistuspäivä”, mahdollisuus testata ravintolan laitteistoa ja tulevan maanantain ruokalistaa.

Suosio oli lounasaikaan puoleltapäivin maltillista, ilmaisen aterian ääreen pääsi jonottamatta.

Myös keittiön puolella tunnelma oli rauhallinen, keskeneräisyydestä kertoivat vain nurkassa vielä pahvilaatikoissa odottaneet blenderit ja sauvasekoittimet.

Rauha tulee pienenä yllätyksenä, sillä kampuksen ravintoloissa on tapahtunut parissa kuukaudessa valtava myllerrys. Fazer sulki Amica-ravintolansa kesällä, ja uudella toimijalla on oltava viisi lounasravintolaa ja kaksi kahvilaa avauskunnossa syyskuun alkuun mennessä.

Eikö ensimmäinen päivä olekaan täyttä kaaosta ja sählinkiä?

”Kun työt on aloitettu jo aamuseitsemältä ja annosmäärä on vielä näin pieni, ei kiirettä tule”, tuumasi pannukakkua annoskokoon viipaloinut vuoroesimies Vesa Niemelä. 

Aamu oli alkanut vielä aikaisemmin kondiittori Suvi Fonseliuksella, sillä hänen urakkansa oli käynnistynyt jo aamukuudelta. Työpäivän aikana häneltä oli syntynyt sämpylöitä, korvapuusteja ja voisilmäpullaa.

Seuraavana hänellä oli valmistautumassa focaccia-taikina. Se pääsisi seuraavaksi lepäilemään kylmiöön, aamulla kohotuksen kautta uuniin ja pakkaseen, josta seuraava stoppi olisikin opiskelijan lautasella.

 

Oulun ylioppilaslehti 2017.

Linnanmaalla ravintoloiden ovet käyvät tiuhaan: tammikuussa 2016 aloittaneet Fazerin Amica-ravintolat suljettiin kesällä, ja uusi toimija avaa ensimmäiset ravintolansa elokuun alussa. Muuttohässäkkä ei näkynyt ravintola Maran konditoriossa, jossa kondiittori Suvi Fonselius leipoi focacciaa.

Julkaistu 3.8.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Oulun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijoita – hae paikkoja 15.1. mennessä!

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.12.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821