Oulun ylioppilaslehti 2018.

Entisen Campus Shopin tilaa remontoidaan – kahvila-smoothiebaari avataan helmi-maaliskuussa

Entisen Campus Shopin tiloihin avataan kahvila-smoothiebaari viimeistään maaliskuussa. Tilan remontointi on viivästynyt remontin hyväksymisen vuoksi.

TEKSTI Heli Paaso-Rantala

KUVAT Anni Hyypiö

Linnanmaan kampukselle entisen Campus Shopin tiloihin tulevan kahvila-smoothiebaarin remontti on viivästynyt aikataulusta. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan ovien piti aueta tammikuussa.

Juvenes-Yhtiöiden kampus- ja tapahtumapäällikön Katja Holmin mukaan remontti viivästyy tilaajasta, Oulun yliopistosta, johtuvista syistä.

Kahvila-smoothiebaarin tarkka avajaispäivä ei ole vielä Holmin tiedossa, mutta remontin pitäisi hänen mukaansa valmistua helmikuun ja maaliskuun taitteessa.

”Viimeistään maaliskuun alussa kaiken pitää olla valmista.”

Oulun yliopiston kiinteistöinsinööri Timo Haverinen sanoo, että viivästymisen syynä on kahvila-smoothiebaarin remontin hyväksymisen siirtyminen joulukuulle.

“Välittömästi hyväksymisen jälkeen on ryhdytty valmisteleviin töihin ja töiden valmistuminen on maaliskuun puolessavälissä.”

Koko kahvila-smoothiebaari tuotteineen on tarkoitus avata käyttöön heti avajaispäivänä. Tuolloin kahvila-smoothiebaarista saa kahvilatuotteiden, smoothieiden ja mehujen lisäksi myös alkoholittomia mocktaileja sekä alkoholia sisältäviä cocktaileja.

Kahvila-smoothiebaarin valikoimiin kynät, paperit ja vihkot eivät kuulu. Niitä saa jatkossakin Juveneksen Cafe Hubista, jonne on ne on Campus Shopin sulkemisen jälkeen keskitetty.

Linnanmaan ravintolakilpailutuksen tarjouspyynnön liitteessä olevassa ravintolakonseptisuunnitelmassa kahvila-smoothiebaariin kuului myös terassi, jonne kulku on suunniteltu J1-käytävän puolelta. 

Katja Holmin mukaan terassia ei ole tällä hetkellä tulossa.

”Terassi on optiona, eli se ei ollut kilpailutuksessa pakollisena toimintona. Tällä hetkellä kahvila-smoothiebaarin yhteyteen ei ole suunnitteilla terassia.”

Holm ei ole varma, onko terassille varatulla paikalla valmista alustaa terassin rakentamista varten.  

Oulun yliopisto irtisanoi Campus Shopin (ent. Paperikauppa) tiloja koskevan vuokrasopimuksen Unirestan kanssa viime vuoden huhtikuussa. Syynä Campus Shopin vuokrasopimuksen irtisanomiselle on tarve lisätä ravintolapaikkoja, kun Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaan kampukselle.

Heli Paaso-Rantala

Oulun yliopiston tiedeviestinnän opiskelija, joka ei aina pysy mukana maailman menossa.

Lue lisää: