Loppuunmyynti on käynnissä. Toimisto- ja paperitarvikkeita myyvä Campus Shop sulkee ovensa lokakuussa. Kauppa on viimeistä kertaa avoinna perjantaina 20.10.

Campus Shop lopettaa toimintansa, luentotarvikkeita tulossa myyntiin Juveneksen Hubiin

Campus Shop sulkee ovensa lokakuussa. Juvenes ei perusta Linnanmaalle omaa kampuskauppaa, vaan ottaa lokakuussa kahvila Hubiin myyntiin luentotarvikkeita, kuten kyniä, pyyhekumeja, kansioita ja luentolehtiöitä.

Teksti Anni Hyypiö

In English.

Unirestan omistama Campus Shop shop sulkee lokakuussa ovensa. Sen paikalle avataan tammikuussa 2018 Juvenes-Yhtiöiden uusi mehu- ja smoothiebaari.

Unirestan toimitusjohtajan Kaija-Liisa Silvennoisen mukaan sulkemispäätöksen syynä on se, ettei Linnanmaan kampukselta löytynyt sille sopivia tiloja.

”Meillä oli tahtotilana etsiä uusia toimitiloja yliopiston alueelta, ja niitä tiedustelimmekin. Yliopisto pyysi meitä olemaan yhteydessä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:hyn (SYK), josta vastattiin, ettei vapaita tiloja ole tällä hetkellä.”

SYK Oy:n Oulun kampusmanagerin Seppo Wiikin mukaan kyse on siitä, ettei vapaana ole juuri kaupalle soveltuvia tiloja. Kauppaa ei ole kannattavaa perustaa liian syrjäiselle paikalle.

”Kampuksen länsipuolella ylemmissä kerroksissa voisi olla tilaa, mutta ensimmäisessä kerroksessa väylän varrella ei ole vapaata. Unirestalle ilmoitamme, mikäli tällaisia tiloja vielä vapautuu. Tällä hetkellä tilanne on valitettavasti tämä.”

Campus Shop myy muun muassa toimisto- ja paperitarvikkeita, lahjatavaroita, kurssi- ja pääsykoekirjoja ja yliopiston omia merkkituotteita. Lisäksi myynnissä on ollut pientä syötävää, kuten kahvia, teetä, irtokarkkeja ja salaatteja ja leipiä.

Campus Shopin viimeinen aukioloviikko on viikko 42. Näillä näkymin viimeinen aukiolopäivä on perjantai 20.10.

”Tokihan sulkemispäätös harmittaa. Olemme saaneet asiakkailta valtavasti palautetta ja kysymyksiä siitä, mistä tulevaisuudessa saa kyniä tenttiä varten, mistä saa pientä lahjaa tarvittaessa”, Silvennoinen toteaa.

Paperia ja kyniä saa kampukselta tulevaisuudessakin. Juvenes-Yhtiöt ei perusta Linnanmaalle omaa kampuskauppaa, vaan ottaa lokakuussa kahvila Hubiin myyntiin toimisto- ja paperitarvikkeita, kuten kyniä, pyyhekumeja, kansioita ja luentolehtiöitä. Sen lisäksi valikoimaan tulee onnittelukortteja. Sen sijaan kirjoja ei valikoimaan ole tällä hetkellä tulossa, sanoo kampus- ja tapahtumapäällikkö Katja Holm.

”Lahjatavaroista ei ole vielä päätetty, voin kyllä viedä ajatusta eteenpäin, jos niille on tilausta”, hän sanoo. Lisäksi Campus Shopin paikalle tulevaan uuteen mehu- ja smoothiebaariin tulee irtokarkkivalikoima.

Holmin mukaan tämänhetkisissä suunnitelmissa on tarjota luentotarvikkeita vain Hubissa.

Oulun yliopisto irtisanoi Campus Shopin (ent. Paperikauppa) tiloja koskevan vuokrasopimuksen Unirestan kanssa huhtikuussa. Syynä Campus Shopin vuokrasopimuksen irtisanomiselle on tarve lisätä ravintolapaikkoja, kun Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaan kampukselle.

Kaija-Liisa Silvennoisen mukaan kauppa on toiminut Linnanmaalla syksystä 1973, ja jo sitä ennen paperikauppatoimintaa oli Oulun keskustassa.

Julkaistu 12.9.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Vappuaaton kuvia ja tunnelmia: Perinteiset tapahtumat ilahduttivat opiskelijoita kahden vuoden tauon jälkeen

Petri Huttunen

Kulttuuri

5.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821