Hyvinvointiviikon ohjelmassa muun muassa lajikokeiluita, hyvinvointitori ja keskustelua kiusaamisen ehkäisystä

Oulun yliopistolla vietetään 8.10.–14.10. jälleen perinteistä hyvinvointiviikkoa. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan, Oulun yliopiston ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yhdessä järjestämä hyvinvointiviikko on yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Hyvinvointiviikolla rohkaistaan puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin. Viikolla on ohjelmaa maanantaista lauantaihin. Viikon käynnistää SPR:n ja Oulun Teekkariyhdistyksen järjestämä verenluovutustempaus Saalastinsalissa kello 10–14. Samana päivänä on mahdollista […]

Oulun yliopistolla vietetään 8.10.–14.10. jälleen perinteistä hyvinvointiviikkoa.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan, Oulun yliopiston ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yhdessä järjestämä hyvinvointiviikko on yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Hyvinvointiviikolla rohkaistaan puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin.

Viikolla on ohjelmaa maanantaista lauantaihin. Viikon käynnistää SPR:n ja Oulun Teekkariyhdistyksen järjestämä verenluovutustempaus Saalastinsalissa kello 10–14. Samana päivänä on mahdollista kokeilla miekkailua Oulun Miekkailuseuran järjestämänä. Miekkailuun ilmoittaudutaan nettilomakkeella.

Tiistaina 9.10. Linnanmaan keskusaulassa järjestetään kello 10–14 hyvinvointitori. Torilla on mahdollista muun muassa käydä verenpaineen ja hemoglobiinin sekä hengityskapasiteetin mittauksissa. Torilla tanssitaan kello 12 tanssiin erikoistuneen opintopsykologiopiskelijan johdolla. Tanssiin liittyminen on avointa kaikille, tanssiosaamista tai erikoisvarustusta ei tarvita.

Keskiviikkona kello 11–13 hyvinvointitori on Kontinkankaan kampuksella. Myös Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) ständeilee tuolloin Kontinkankaalla, tarjoten mahdollisuutta esimerkiksi hakea opiskelijakorttiin tarra, ostaa Sporttipassi tai elokuvateatteri Starin lippuja.

Torstaina Linnanmaan kampuksen Telluksessa järjestetään kahvitilaisuus, jonka aiheena on kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy. Kaikille avoin tilaisuus starttaa kello 9, ja se päättyy kello 12. Eri tiloissa järjestetään alustuksia eri aiheista: Tellus Stagella aiheena on seksuaalinen häirintä yliopistoissa, Tellus Frostissa aiheena on epäasiallinen kohtelu työpaikalla ja Tellus Aspiressa keskustellaan kiusaamisen ja häirinnän ehkäisystä Oulun yliopistossa. Tarkemmat aikataulut löytyvät OYY:n sivuilta.

Torstai-iltapäivänä Linnanmaan liikuntahallilla järjestetään liikuntailtapäivä, jonka ohjelmassa on jumppaa ja syvävenyttelyä kello 13–15, ja akrojoogaa/pariakrobatiaa kello 14–17. Ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen Oulun korkeakoululiikunnan (OKKL) nettisivuilla, kun on ensin rekisteröitynyt palveluun.

Samana iltana on mahdollista kokeilla tanssia Matleenan tanssikoulun järjestämällä tanssitunnilla. Syynimaan päiväkodilla järjestettävän tanssitunnin lajeja ovat Lindy hop ja West coast swing. Tunnille on ennakkoilmoittautuminen.

Mikäli mieli palaa jalkapallon pariin, torstaina on mahdollista kokeilla gaelilaista jalkapalloa, tutummin irkkufutista, Hollihaan puistossa kello 18–19. Pelaamiseen ei tarvita lajivälineitä, kunhan rennot ulkoiluvaatteet ja vesipullo löytyvät. Järjestäjät toivovat ennakkoilmoittautumista Facebookissa, jotta varusteita voidaan varata tarpeeksi.

Lauantaina hyvinvointiviikkoon kuuluu DeRose Methodin tunti kello 14–15. Rentoutumisen, läsnäolon ja keskittymisen tunteita lisäävä tunti järjestetään osoitteessa Asemakatu 16.

Hyvinvointiviikolla voi tutustua ilmaiseksi myös muihin uusiin lajeihin ja oululaisiin kuntosaleihin, kunhan opiskelijakortti on mukana. Kaikki päivittäiset tutustumiskohteet löytyvät OYY:n sivuilta.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: