Hyvinvointiviikolla edistetään opiskelijoiden mielenterveyttä

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopistolla vietetään tällä viikolla (9.10.–15.10.) perinteistä Hyvinvointiviikkoa.

Hyvinvointiviikko on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan, Oulun yliopiston ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yhdessä järjestämä, opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma.

Tänä vuonna tapahtuman teemana on opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja psyykkisen terveyden edistäminen. Viikon tarkoituksena on ”rohkaista puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin”.

Hyvinvointiviikon ohjelmassa on muun muassa Hyvinvointimessut (10.10. Linnanmaa, 11.10. Kontinkangas), keskustelutilaisuus yhdenvertaisuudesta yliopistolla (10.10.) ja liikuntailtapäivä Linnanmaan liikuntahallilla (12.10.). Hyvinvointimessuilla ständeilevät esimerkiksi Oulun Astma- ja Allergiayhdistys ry, Beauty Center Oulu, Byströmin nuorten talo, Juvenes ja Teknopalatsi.

Hyvinvointiviikolla voi tehdä hyvää myös muille. Tiistaina kello 10–14 Oulun Teekkariyhdistys ja Suomen Punainen Risti järjestävät Linnanmaan kampuksella Saalastinsalissa verenluovutustempauksen.

Viikolla voi lisäksi tutustua maksutta uusiin urheilulajeihin ja oululaisiin kuntosaleihin. Ilman Sporttipassia pääsee viikon aikana testaamaan Oulun korkeakoululiikunnan lajeista esimerkiksi jääkiekkoa, pumppia, lentopalloa ja futsalia.

Koko viikon ohjelman löydät ylioppilaskunnan nettisivuilta.

Julkaistu 9.10.2017

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun yliopiston professorille Heli Jantuselle Suomen tiedepalkinto

Anni Hyypiö

Tiede

17.6.2019

Sanna Kangasniemestä OYY:n uusi sosiaalipoliittinen asiantuntija, avoinna myös tapahtumatuottaja-järjestöasiantuntijan paikka

Anni Hyypiö

Uutiset

17.6.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821