Hyvinvointiviikolla edistetään opiskelijoiden mielenterveyttä

Oulun yliopistolla vietetään tällä viikolla (9.10.–15.10.) perinteistä Hyvinvointiviikkoa. Hyvinvointiviikko on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan, Oulun yliopiston ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yhdessä järjestämä, opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuman teemana on opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja psyykkisen terveyden edistäminen. Viikon tarkoituksena on ”rohkaista puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin”. Hyvinvointiviikon ohjelmassa on muun muassa Hyvinvointimessut (10.10. […]

Oulun yliopistolla vietetään tällä viikolla (9.10.–15.10.) perinteistä Hyvinvointiviikkoa.

Hyvinvointiviikko on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan, Oulun yliopiston ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yhdessä järjestämä, opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma.

Tänä vuonna tapahtuman teemana on opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja psyykkisen terveyden edistäminen. Viikon tarkoituksena on ”rohkaista puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin”.

Hyvinvointiviikon ohjelmassa on muun muassa Hyvinvointimessut (10.10. Linnanmaa, 11.10. Kontinkangas), keskustelutilaisuus yhdenvertaisuudesta yliopistolla (10.10.) ja liikuntailtapäivä Linnanmaan liikuntahallilla (12.10.). Hyvinvointimessuilla ständeilevät esimerkiksi Oulun Astma- ja Allergiayhdistys ry, Beauty Center Oulu, Byströmin nuorten talo, Juvenes ja Teknopalatsi.

Hyvinvointiviikolla voi tehdä hyvää myös muille. Tiistaina kello 10–14 Oulun Teekkariyhdistys ja Suomen Punainen Risti järjestävät Linnanmaan kampuksella Saalastinsalissa verenluovutustempauksen.

Viikolla voi lisäksi tutustua maksutta uusiin urheilulajeihin ja oululaisiin kuntosaleihin. Ilman Sporttipassia pääsee viikon aikana testaamaan Oulun korkeakoululiikunnan lajeista esimerkiksi jääkiekkoa, pumppia, lentopalloa ja futsalia.

Koko viikon ohjelman löydät ylioppilaskunnan nettisivuilta.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: