YTHS lomauttaa henkilöstönsä maksimissaan neljäksi viikoksi

Teksti Minna Koivunen

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) yt-neuvottelut ovat päättyneet. Osapuolet sopivat maksimissaan neljä viikkoa kestävistä lomautuksista.

Lomautuksista kolme viikkoa on tarkoitus ajoittaa palveluiden kysynnän hiljaisimpaan ajankohtaan opiskelijoiden kesä- ja joululomien yhteyteen, jotta mahdolliset haitat säätiön asiakkaille minimoituvat. Mahdollinen neljännen lomautusviikon tarpeellisuus ja ajankohta päätetään syksyllä 2016.

Lomautusten piirissä ovat kaikki säätiön työntekijät. Osapuolet olivat yksimielisiä suunniteltujen lomautusten perusteista, tarpeellisuudesta ja vaikutuksista sekä vaikutuspiiristä. Säästöä haetaan myös tilakustannuksista sekä muista pysyvistä kulurakenteista.

Talouden tasapainottamistarve on seurausta YTHS:n rahoituksen pienentymisestä. Rahoituksen lasku johtuu opetus- ja kulttuuriministeriön tilavuokrakustannuksiin myöntämän 4,1 miljoonan euron toiminta-avustuksen poistumisesta, Kelan maksaman korvauksen vähentymisestä ja opiskelijamäärän laskusta. Rahoitus on vuoden 2016 talousarviokehyksessä noin 3 miljoonaa euroa pienempi kuin vuoden 2015 talousarviossa.

Julkaistu 18.11.2015

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue seuraavaksi

Uniresta suunnittelee opiskelijalounaiden kuljetuspalvelua – kysyntää ja kuljetuspaikkatoiveita kartoitetaan nyt kyselyllä

Anni Hyypiö

Uutiset

3.4.2020

OYY otti kantaa Linnanmaan kampuksen muuttoon

Petra Uusimaa

Uutiset

23.3.2020

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821