YTHS aloittaa yt-neuvottelut

Teksti Minna Koivunen

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) hallitus on päättänyt 27. lokakuuta käynnistää yhteistoimintaneuvottelut YTHS:n vuoden 2016 talousarvion tasapainottamiseksi. Yt-neuvotteluissa käsitellään toimenpiteitä, joilla voidaan sopeuttaa tulevan vuoden talous. Tarvittavia toimenpiteitä saattavat olla muun muassa lomautukset.

YTHS:n rahoitus on pienentynyt, minkä vuoksi on tarvetta talouden tasapainottamiselle. Rahoituksen lasku on seurausta opetus- ja kulttuuriministeriön tilavuokrakustannuksiin myöntämän 4,1 miljoonan euron toiminta-avustuksen poistumisesta, Kelan maksaman korvauksen vähentymisestä ja opiskelijamäärän laskusta. Rahoitus on vuoden 2016 talousarviokehyksessä noin 3 miljoonaa euroa pienempi kuin vuoden 2015 talousarviossa.

Yt-neuvottelut ovat nyt välttämättömät YTHS:n toimitusjohtaja Katariina Poskiparran mukaan.

”Opetus- ja kulttuuriministeriön toiminta-avustuksen leikkaus vei budjetistamme noin kymmenen prosenttia. Rahoitusvajetta paikatakseen muut rahoittajamme, kuten Kela ja opiskelijat, nostivat omia rahoitusosuuksiaan, mikä on ollut YTHS:n toiminnan kannalta elintärkeää. Muiden rahoittajien vastaantulon jälkeenkin meillä on ensi vuonna noin kolme miljoonaa euroa vähemmän rahaa kuin tänä vuonna”, Poskiparta toteaa tiedotteessa.

YTHS haluaa yt-neuvottelujen avulla löytää yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa parhaat ratkaisut talouden sopeuttamiseksi.

Uudistuksia YTHS on jo tehnyt vahvistamalla etäkonsultaatiotoimintaa ja ottamalla käyttöön uusia digitaalisia palvelumuotoja teknologiaa sujuvasti käyttävälle asiakaskunnalleen. Tavoite on asiakaslähtöisen toiminnan kehittäminen kustannustehokkaammaksi siten, että rahoituksen supistumisen kokonaisuuden haitat säätiön asiakkaille minimoituvat.

Julkaistu 28.10.2015

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue seuraavaksi

OYY:n edustajistovaaleissa äänestettiin valtakunnallista keskivertoa enemmän

Tuuli Heikura

Opiskelu

5.11.2021

Oulun yliopiston hallituksen opiskelijajäseniksi Teemu Virtanen ja Miriam Putula

Tuuli Heikura

Ihmiset

15.10.2021

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821