Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlaa juhlistetaan kerran vuodessa yleensä akateemisen pöytäjuhlan merkeissä. Vuosijuhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai sitä edeltävänä viikonloppuna.

Ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikolla museovierailu, muskaria ja kakkua

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) viettää vuosijuhlaviikkoaan helmikuun lopussa.

Viikon aikana ylioppilaskunnan jäsenistö pääsee muun muassa tutustumaan juhlaetikettiin, tanhuamaan, kiertelemään taidemuseossa ja nauttimaan kakkukahveista.

Viikko starttaa maanantaina 19.2. Telluksessa kello 16.30 järjestettävällä etikettikoulutuksella. Kouluttajana toimii Hannu Luukinen.

Ilta jatkuu Oulun korkeakoulujen taidepiiri Tapiirin järjestämän hengailuillan parissa. Kahvila Humuksessa järjestettävässä illassa keskustellaan taiteesta ja taiteen tekemisestä, askarrellaan origameja sekä piirretään ja maalataan rennossa ilmapiirissä. Kello 18 käynnistyvään hengailuiltaan ovat tervetulleet kaikki kiinnostuneet, taiteellisesta taitotasosta riippumatta.

Tiistai 20.2. on nimetty tanhutiistaiksi. Päivään kuuluu tanssiryhmä Polokkareiden esitys Linnanmaan kampuksella kello 11.45 ja tanssinopettaja Hanna Poikelan ohjaama ilmainen tanhuworkshop Linnanmaan liikuntahallin musiikkiliikuntasalissa. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja tai varusteita, mutta kello 12.15 starttaavaan työpajaan on ennakkoilmoittautuminen.

Keskiviikkona 21.2. luvassa on musiikkileikkikoulua perheen pienimmille. Muskaritunti sisältää laulamista, loruilua, soittamista ja musiikkiliikuntaa. Muskarin ohjaajana toimii Emma Kurkinen, ja se järjestetään tilassa FY1095B kello 11.15–11.45.

Torstaina 22.2. Luupin opiskelijapäivänä Oulun taidemuseoon on opiskelijakortilla ilmainen sisäänpääsy koko päivän ajan. Lisäksi päivän aikana on tarjolla kaksi näyttelyesittelyä – kello 15 esitellään Oulun teknologiabuumia käsittelevä Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa,  kello 17 vuorossa on graffititaidetta esittelevä Rakkaudesta vapauteen.

Perjantaina 23.2. OYY ja Oulun ylioppilaslehti tarjoavat ilmaiset kakkukahvit. Synttärikakkukahvit katetaan Linnanmaan keskusaulaan kello 12.

Juhlaviikon päättää lauantaina 24.2. ylioppilaskunnan perinteinen Annos 58-vuosijuhla Aleksinkulman juhlasalissa. Tänä vuonna juhlaa vietetään tavallista rennommin vuosijuhlasitsien merkeissä.

OYY on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961.

Julkaistu 9.2.2018

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oulun ylioppilaslehti etsii mainosmyyjiä freelance-sopimuksilla

Uutiset

12.5.2022

Vappuaaton kuvia ja tunnelmia: Perinteiset tapahtumat ilahduttivat opiskelijoita kahden vuoden tauon jälkeen

Petri Huttunen

Kulttuuri

5.5.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821