Varovasti Kontinkankaalla: OYS:n tietyöt vaikuttavat sairaalan alueella liikkumiseen

​Uuden sairaalan rakentaminen ja Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla tehtävät tietyöt vaikuttavat Kontinkankaan kampuksen lähiseudun liikennejärjestelyihin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun yliopisto tiedottavat. OYS:n keskuskadulla, lasten ja nuorten poliknikan edessä kulkevalla tieosuudella tehdään paraikaa tietöitä. Tietyöt käynnistyivät elokuun alussa, ja niiden arvioidaan vaikuttavan alueen liikennejärjestelyihin lokakuulle saakka. Autot ja linja-autot pääsevät kulkemaan OYS:n edustan keskuskatua molempiin suuntiin […]

​Uuden sairaalan rakentaminen ja Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla tehtävät tietyöt vaikuttavat Kontinkankaan kampuksen lähiseudun liikennejärjestelyihin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulun yliopisto tiedottavat.

OYS:n keskuskadulla, lasten ja nuorten poliknikan edessä kulkevalla tieosuudella tehdään paraikaa tietöitä. Tietyöt käynnistyivät elokuun alussa, ja niiden arvioidaan vaikuttavan alueen liikennejärjestelyihin lokakuulle saakka.

Autot ja linja-autot pääsevät kulkemaan OYS:n edustan keskuskatua molempiin suuntiin koko urakan ajan. Kastellin monitoimitalon suunnalta Kajaanintien suuntaan ajettaessa liikenne ohjataan tietöiden edetessä väliaikaisesti vaihtoehtoisia reittejä pitkin. Vilkkaimpina aikoina paikalla on liikenteenohjaus sujuvan kulkemisen varmistamiseksi.

Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden reitti ohjataan niin pohjoisen kuin etelänkin suunnasta tultaessa väliaikaisesti OYS:n päärakennuksen viertä kulkevaa kevyenliikenteenväylää pitkin. Lasten- ja nuorten poliklinikan puolella kulkeva kevyenliikenteenväylä on töiden aikana osittain suljettu liikenteeltä. Suositeltu reitti on merkitty opastein.

Työmaat vaikuttavat myös Kajaanintien ja OYS:n risteyksen ja Aapistien seudun kevyen liikenteen järjestelyihin.

Myös lähellä sairaalaa sijaitsevan Kastellin koululaisten on oltava varovaisia liikkuessaan alueella. OYS:n alueella on käynnissä monta työmaata ja uusia työmaita tulee koko ajan lisää. Siksi sairaalan lävistävällä Keskialueella liikkumista kannattaa välttää ja kiertää Aapistien kautta. Sairaalarakentaminen vaikuttaa koululaisten liikkumiseen pitkään: nyt koulun aloittaneet ovat yhdeksännellä luokalla, kun uusi sairaala valmistuu.

Liikennejärjestelyt ovat osa laajaa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Sen myötä Oulun yliopistollisen sairaalan koko rakennuskanta uudistetaan. Uuden sairaalan rakennustyöt kestävät noin kymmenen vuotta. Uudisrakentamisen on tarkoitus valmistua vuoteen 2030 mennessä.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: