Telluksen nimi on nyt Tellus, yliopisto tiedotti.

Oulun yliopisto tiedottaa: Telluksen nimi on nyt Tellus

Tellus Innovation Arenasta tuli virallisesti Tellus. "Eihän Tellus ole fyysisenä tilana areena eikä Telluksen toiminta keskity yksin innovaatioihin", nimenvaihdosta perustellaan.

Oulun yliopisto tiedotti perjantaina 20. syyskuuta nimenvaihdoksesta. Tiedotteessa kerrotaan, että Telluksen virallinen nimi on nyt Tellus.

Tiedotteen mukaan aiemmasta Telluksen nimeen kuuluneesta Innovation arena -määritteestä luovuttiin sen harhaanjohtavuuden vuoksi: ”Eihän Tellus ole fyysisenä tilana areena eikä Telluksen toiminta keskity yksin innovaatioihin.”

”Nimen perään haluttiin lisätä toimintaa kuvaava määriteosa, kun Tellus muuttui kirjastosta yhteisölliseksi tilaksi. Silloin Telluksen tuleva rooli ei vielä ollut tiedossa ja yrittäjyyden juhlavuoden kunniaksi tila nimettiin innovaatioareenaksi. Telluksen toiminta ja funktio ovat eläneet ja muovautuneet yliopiston tarpeisiin kokeilukulttuurin myötä ja nykyisin Telluksen funktio on paljon innovaatioita laajempi. Lisäksi yliopistolla avattiin tänä vuonna Innovaatiokeskus, joka auttaa tutkijoita kaupallistamaan keksintönsä”, nimenvaihdosta avataan.

Tellus avattiin Linnanmaalla tammikuussa 2016, ja Kontinkankaan kampus sai oman Telluksensa tänä syksynä. Molempien kampuksien Telluksissa on tiloja esimerkiksi hiljaiselle työskentelylle ja ryhmätöille.

Nimenvaihdosta koskevassa tiedotteessa huomautetaan, että ”Telluksen nimi oli Tellus jo silloin, kun se oli tiedekirjasto”. Tiedekirjasto Tellus syntyi, kun arkkitehtuurin osaston kirjastoa lukuun ottamatta kaikki teknillisiä ja luonnontieteellisiä tieteenaloja palvelevat kirjastoyksiköt sulautettiin yhdeksi kirjastoksi. Se taas liitettiin vuonna 2015 osaksi tiedekirjasto Pegasusta.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: