Telluksen nimi on nyt Tellus, yliopisto tiedotti.

Oulun yliopisto tiedottaa: Telluksen nimi on nyt Tellus

Tellus Innovation Arenasta tuli virallisesti Tellus. ”Eihän Tellus ole fyysisenä tilana areena eikä Telluksen toiminta keskity yksin innovaatioihin”, nimenvaihdosta perustellaan.

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopisto tiedotti perjantaina 20. syyskuuta nimenvaihdoksesta. Tiedotteessa kerrotaan, että Telluksen virallinen nimi on nyt Tellus.

Tiedotteen mukaan aiemmasta Telluksen nimeen kuuluneesta Innovation arena -määritteestä luovuttiin sen harhaanjohtavuuden vuoksi: ”Eihän Tellus ole fyysisenä tilana areena eikä Telluksen toiminta keskity yksin innovaatioihin.”

”Nimen perään haluttiin lisätä toimintaa kuvaava määriteosa, kun Tellus muuttui kirjastosta yhteisölliseksi tilaksi. Silloin Telluksen tuleva rooli ei vielä ollut tiedossa ja yrittäjyyden juhlavuoden kunniaksi tila nimettiin innovaatioareenaksi. Telluksen toiminta ja funktio ovat eläneet ja muovautuneet yliopiston tarpeisiin kokeilukulttuurin myötä ja nykyisin Telluksen funktio on paljon innovaatioita laajempi. Lisäksi yliopistolla avattiin tänä vuonna Innovaatiokeskus, joka auttaa tutkijoita kaupallistamaan keksintönsä”, nimenvaihdosta avataan.

Tellus avattiin Linnanmaalla tammikuussa 2016, ja Kontinkankaan kampus sai oman Telluksensa tänä syksynä. Molempien kampuksien Telluksissa on tiloja esimerkiksi hiljaiselle työskentelylle ja ryhmätöille.

Nimenvaihdosta koskevassa tiedotteessa huomautetaan, että ”Telluksen nimi oli Tellus jo silloin, kun se oli tiedekirjasto”. Tiedekirjasto Tellus syntyi, kun arkkitehtuurin osaston kirjastoa lukuun ottamatta kaikki teknillisiä ja luonnontieteellisiä tieteenaloja palvelevat kirjastoyksiköt sulautettiin yhdeksi kirjastoksi. Se taas liitettiin vuonna 2015 osaksi tiedekirjasto Pegasusta.

Julkaistu 20.9.2019

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja ja tiedeviestinnän opiskelija. Opintovapaalla 31.3. saakka. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Oamkin opetus Linnanmaalla alkoi

Iida Putkonen

Uutiset

9.1.2020

Oamk ja Oulun yliopisto yhdistävät sisäiset palvelunsa, 137 ammattikorkeakoulun työntekijää siirtyy yliopiston palkkalistoille

Anni Hyypiö

Uutiset

12.12.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821