Teknologiateollisuudelta 1,5 miljoonan euron lahjoitus Oulun yliopistolle

Teksti Minna Koivunen

Teknologiateollisuus ry on lahjoittanut 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopistolle. Yhdessä valtion vastinrahoituksen kanssa lahjoituksen arvo nousee 6 miljoonaan euroon.

Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajan Jorma Turusen mukaan Oulun yliopistolla on painopistealueina useita teknologiateollisuudelle tärkeitä osaamisalueita.

”Erityisesti haluamme tässä yhteydessä nostaa esille Oulun yliopiston keskeisen roolin kestävän kaivannaisteollisuuden, metallien jalostuksen ja materiaaliteknologian tutkimuksessa, innovaatioyhteistyössä ja osaajien saatavuuden varmistamisessa Suomessa”, toimitusjohtaja Jorma Turunen kertoo.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki on erityisen iloinen, että myös monitieteinen yliopisto on saanut merkittävän lahjoituksen teknologiateollisuuden keskeiseltä vaikuttajataholta.

”Se osoittaa, että Oulun yliopiston monitieteistä kokonaisuutta, jossa tekniikan alan koulutus, tutkimus, innovaatiotoiminta sekä yhteistyö yritysten kanssa ovat merkittävässä roolissa, arvostetaan Suomessa. Olemme tästä tunnustuksesta ja lahjoituksesta todella kiitollisia”, Niinimäki sanoo.

Teknologiateollisuus ry teki kaikkiaan yhteensä 11 miljoonan euron lahjoituksen yliopistoille.  Aalto-yliopisto sai 5 miljoonaa euroa, Tampereen teknillinen yliopisto 3 miljoonaa euroa ja Oulun yliopisto sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto molemmat 1,5 miljoonaa euroa.

Oulun yliopiston varainhankintakampanjassa on koossa tällä hetkellä 4,4 miljoonaa euroa. Tavoitteena on saavuttaa vähintään 6 miljoonaa euroa vuoden 2017 heinäkuuhun mennessä.

Julkaistu 20.11.2015

Minna Koivunen

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja, joka pyrkii ymmärtämään maailmaa pala palalta, oppii joka päivä jotain uutta ja rakastaa uimista. Twitter: @koominna

Lue seuraavaksi

Väitös: Kruunun ja Pohjanmaan käskynhaltijoiden vallankäyttö 1600-luvun alussa

Kulttuuri

22.6.2022

Hybridiajan kollaboraatiokuutioilla tutkitaan tilojen käyttöä ja hybridiopetuksen kehitystä

Tuuli Heikura

Opiskelu

20.6.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821