Kaijonharjussa sijaitseva Teekkaritalo on peruskorjauksen vuoksi suljettuna lokakuuhun asti.

Teekkaritalon remontti siirtää alkusyksyn fuksitapahtumat muualle

Opiskelijatapahtumien kiintopiste Teekkaritalo laitettiin remonttiin toukokuun alussa. Paranneltu versio talosta on käytössä lokakuussa.

Ajankohtaista  | 

Teksti Sanna Häyrynen

Kuvat Anni Hyypiö

In English

Vuonna 1993 valmistuneeseen Teekkaritaloon tehdään laaja peruskorjaus kesän aikana.

Teekkaritaloa ylläpitävän Teekkarilupi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Marin kertoo, että 24 vuoden aikana on ehditty tehdä vain pientä korjausta tarpeen vaatiessa.

”Nyt pinnat ovat päässeet niin huonoon kuntoon, että talolle pitää teettää kattava peruskorjaus”, Marin perustelee.

Viiden kuukauden rupeaman kokonaiskustannukset yltävät reilusti kuusinumeroiseen summaan. Rahallista apua remonttiin antavat yritykset ja yksityishenkilöt.

”Talo on varmasti tarjonnut monille hauskoja hetkiä, hienoja kokemuksia, lämpimiä muistoja ja uusia ystäviä. Nyt on hyvä mahdollisuus antaa talolle takaisin”, Marin sanoo.

Teekkarilupilaiset osallistuvat talkootöin esimerkiksi purkuihin ja materiaalihankintoihin, mutta ammattilaiset hoitavat vaativammat korjaustyöt.

 

Oulun ylioppilaslehti 2017.

Näin askeettiselta näyttää Teekkaritalolla tällä hetkellä. Koko alakerran lattia uusitaan ja siihen asennetaan lattialämmitys. Kuvassa työmaalla keskiviikkoiltana piipahtanut Tommi Portti.

 

Pitkä to do -lista

Teekkaritalon keittiö kokee muutoksen, kun sinne uusitaan kaikki laitteet ja kalusteet. Marinin mukaan tavoitteissa on aiempaa käytännöllisempi keittiö.

Koko alakerran lattia uusitaan. Lattia valetaan uudestaan ja siihen asennetaan lattialämmitys. Nykyinen laatta ja puu vaihtuvat kumimattoon.

”Korkokenkien kauhut eli ikkunan vieressä olevat patterikourut lähtevät pois. Koska uusi lattiamateriaali ei hengitä, pitää varmistaa, ettei rakenteisiin pääse vettä. Piha salaojitetaan ja sinne asennetaan sadevesiviemäröinti”, Marin listaa.

Pihalle tulee myös viemäri paljua varten. Omaa paljua Teekkaritalo ei ainakaan vielä saa, mutta käyttäjät voivat tuoda vuokrapaljuja mukanaan.

Elämää nähnyt saunarakennuksen ulkopinnan vanerilevy vaihtuu sekä puu- että teräspintoihin. Myös saunan katto huolletaan ja saunasiiven kattoterassi korjataan.

Ulkovaraston tilalle rakennetaan kokonaan uusi, isompi varasto.

”Varastoon on valitettavasti murtauduttu useammankin kerran. Uusi varasto on kestävämpi ja siellä on myös työskentelytilaa”, Marin sanoo.

 

Vaihtoehtoisia tiloja

Remontin valmistuttua syyskuun lopussa toiminnan on tarkoitus jatkua entiseen malliin. Pulmalliseksi voi kuitenkin muodostua syyskuisten fuksitapahtumien järjestäminen, sillä monet niistä on perinteisesti pidetty Teekkaritalolla.

Vaihtoehtona olisi Marinin mukaan ollut aloittaa remontti jo huhtikuussa.

”Silloin vapputapahtumat olisi pitänyt järjestää jossakin muualla. Oli valittava kahdesta pahasta toinen. Kesäkausi on aina hiljainen, joten remontti piti ajoittaa siihen”, Tero Marin sanoo.

Teekkarilupi on suositellut ainejärjestöille, että ne voisivat fuksitapahtumia varten vuokrata esimerkiksi arkkitehtiopiskelijoiden kiltatalon Pikisaaressa.

 

Muokattu 26.5.2017 kello 9.38: Korjattu maininta päärakennuksen kattoterassin korjauksesta saunasiiven kattoterassin korjaukseksi.

Julkaistu 25.5.2017

Sanna Häyrynen

Tiedeviestinnän maisteri, joka tykkää kuunnella, kun asiantuntija puhuu. Twitter: @sannahayrynen

Lue seuraavaksi

OYY:n uusi yhteisöasiantuntija Viljami Viinikka haluaa yhtenäisen yliopistoyhteisön

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.1.2023

Oulun ylioppilaslehti hakee toimitusharjoittelijoita – hae paikkoja 15.1. mennessä!

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.12.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821