Oululaisnuori, tule oppimaan tarinankerronnasta ilmaiseen Kaupunni ❤️ Oulun ylioppilaslehti -viestintäkoulutukseen!

Kuinka kuva kertoo tarinan? Millä kirjallisilla keinoilla luot kiinnostavan tekstin? Kuinka kerrot tarinasi someen sopivalla videolla? Tule oppimaan tarinankerrontaa ilmaiseen koulutukseen! Oulun ylioppilaslehti ja verkkomedia Kaupunni yhdistävät toukokuussa ensimmäistä kertaa voimansa yhteisen koulutuksen tuottamiseksi. Kaupunni ❤️ Oulun ylioppilaslehti -viestintäkoulutuksessa pääset oppimaan tarinankerronnasta tekstissä, kuvassa ja videossa. Teorian vastapainoksi pääset itse tekemään paljon käytännön harjoituksia. Lisäksi […]

Kuinka kuva kertoo tarinan? Millä kirjallisilla keinoilla luot kiinnostavan tekstin? Kuinka kerrot tarinasi someen sopivalla videolla?

Tule oppimaan tarinankerrontaa ilmaiseen koulutukseen!

Oulun ylioppilaslehti ja verkkomedia Kaupunni yhdistävät toukokuussa ensimmäistä kertaa voimansa yhteisen koulutuksen tuottamiseksi.

Kaupunni ❤️ Oulun ylioppilaslehti -viestintäkoulutuksessa pääset oppimaan tarinankerronnasta tekstissä, kuvassa ja videossa. Teorian vastapainoksi pääset itse tekemään paljon käytännön harjoituksia. Lisäksi viimeisellä kokoontumiskerralla pääset luomaan oman harjoitustyön teemasta Kaupunkimme. Voit saada harjoitustyön julkaistuksi molemmissa medioissa.

Ilmainen koulutus on suunnattu 15–29-vuotiaille oululaisille. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

Kouluttajina toimivat Mirkka Oja-Leikas (teksti), Sanna Krook (kuva) ja Juho Karjalainen (video).

Mirkka Oja-Leikas (s.1974) on oululainen tieteestä ja taiteesta villiintynyt viestinnän ja suomen kielen ammattilainen. Koulutukseltaan hän on kaksinkertainen filosofian maisteri. Uransa aikana hän on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa koulutus-, markkinointi- ja viestintätehtävissä, joissa hän on saanut hyödyntää ehtymätöntä innostustaan tekstityöhön ja vuorovaikutukseen. Nyt hän opettaa työkseen uusia viestinnän osaajia ja saattaa kirjoja julkaisukuntoon. Lisäenergiaa arkeensa Mirkka ammentaa hyvistä tarinoista, taidenäyttelyistä ja tummapaahtoisesta kahvista. Oman koulutuskertansa tavoitteena hänellä on sytyttää kiinnostuksen kipinä ilmaisuvoimaiseen äidinkieleemme, oululaiseen kaupunkikulttuuriin ja verkkokirjoittamiseen.

Sanna Krook (s. 1976) asuu ja työskentelee Oulussa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja valokuvaaja (VAT). Valokuvauksessa häntä kiinnostaa toisto ja variaatio, jonka valokuva paljastaa. Häntä kiehtoo erityisesti ihmiset ja arki. Se, ettei tapahdu oikein mitään ja samalla tapahtuu koko elämä. Ja tavallisuus, joka muuttuu absurdiksi kun sitä tarkastelee lähempää. Sannan Lähiötarinoita -sarjan muotokuvia on ollut esillä muun muassa Oulun taidemuseossa, Tampereella ja Mikkelissä. Sanna Krook voitti maaliskuussa Kuvajournalismi 2017 kilpailussa Vuoden henkilökuva -kategorian.

Juho Karjalainen (s.1986) on oululainen sisällöntuottaja, joka on erikoistunut tarinankerrontaan videon keinoin. Hän on tuttu muun muassa TV-sarja Madventuresin ulkomaankirjeenvaihtajana. Nyt hän tekee tiede- ja matkailuviestintää Kuume Productions -tuotantoyhtiönsä kautta. Juhon koulutuksessa opit kertomaan tarinasi someaikaan sopivaan gonzo-tyyliin: tiiviisti, viihdyttävästi ja ilman kalliita kameroita.

Koulutuskerrat järjestetään Oulussa Kaupunkitilassa (Hallituskatu 9), Rio-talon ”akvaariossa”, kello 18–21. Koulutuspäiviä ovat 3.5. (teksti), 9.5. (kuva), 17.5. (video) ja 24.5. (lopputyön teko).

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella 2.5. mennessä! Toimi nopeasti, sillä mukaan koulutukseen mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautujaa. Koulutusiltaan kuuluu lisäksi kahvi/tee ja smoothie.

Kysyttävää? Ota yhteyttä Oulun ylioppilaslehden päätoimittajaan Anni Hyypiöön (, 040 5267821) tai Kaupunnin päätoimittajaan Minna Koivuseen ().