Suomen syntymäpäiväviikko näkyy myös kampuksella – luvassa muun muassa koko Suomen yhteinen kahvihetki

Suomen satavuotisjuhlan huipennus lähestyy, ja juhlatunnelma näkyy ja kuuluu myös Oulussa. Oulun yliopisto ja Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestävät tiistaina 5.12. kello 14 yhteisen kahvitilaisuuden. Kahvit katetaan kello 14 alkaen Linnanmaan kampuksen keskusaulaan, ravintola Napaan. Kahvihetkessä kahvin ja pullan hinta on äärimmäisen opiskelijaystävällinen, eli ilmainen. Tilaisuuden ajaksi ravintola valaistaan sinivalkoiseksi. Samaan kellonaikaan kahvittelee koko Suomi. Mukaan […]

Suomen satavuotisjuhlan huipennus lähestyy, ja juhlatunnelma näkyy ja kuuluu myös Oulussa.

Oulun yliopisto ja Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestävät tiistaina 5.12. kello 14 yhteisen kahvitilaisuuden.

Kahvit katetaan kello 14 alkaen Linnanmaan kampuksen keskusaulaan, ravintola Napaan. Kahvihetkessä kahvin ja pullan hinta on äärimmäisen opiskelijaystävällinen, eli ilmainen. Tilaisuuden ajaksi ravintola valaistaan sinivalkoiseksi.

Samaan kellonaikaan kahvittelee koko Suomi. Mukaan järjestämään tiistain kahvihetkeä on kutsuttu kaikki Suomen yritykset, yhdistykset ja kansalaiset

 

Soihtukulkue juhlistaa satavuotiasta

Itsenäisyyspäivän iltana 6.12. Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestää perinteisen ylioppilaiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueen.

Soihtukulkueeseen ovat tervetulleita kaikki OYY:n jäsenet ja ylioppilaskunnan alumnit.

Ylioppilaskunnan soihtukulkue kokoontuu kauppatorilla Toripolliisi-patsaan luona kello 14.30. Ennen kulkueen lähtemistä matkaan osallistujille jaetaan soihdut ja harjoitellaan kulkueen laulut. Pukukoodina soihtukulkueeseen on ylioppilaslakki tai teekkarilakki, mahdollisuuksien mukaan myös tummat päällysvaatteet.

Soihtukulkue lähtee matkaan osana Suomi 100-Ajankulkuetta. Tanssitaiteilija Petri Kauppisen suunnittelema, Oulun historiaa kuvaava Ajankulkue lähtee liikkeelle Kauppatorilta kello 15, ja kulkue päättyy Oulun kaupungintalolle, jossa Cassiopeia esiintyy noin kello 15.30.

Soihtukulkue jatkaa kaupungintalolta matkaansa Oulun hautausmaalle, jossa lasketaan seppele sankarihaudoille. Itsenäisyyspäivän juhlinta jatkuu noin kello 17 Vanhalla Paloasemalla käynnistyvillä jatkoilla, joissa on mahdollisuus seurata Linnan juhlia.

Tunnelma on samana iltana varmasti korkealla myös Oulun Teekkariyhdistyksen itsenäisyyspäivänä Teekkaritalolla järjestämässä Linnanmaajuhlassa.

 

Kahvita, liputa, valaise

Oulun yliopiston alumni, Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen kehottaa videolla kansalaisia juhlistamaan tulevaa syntymäpäivää kolmella tavalla: kahvittamalla, liputtamalla ja valaisemalla.

Tätä käskykomboa toteutetaan Oulussa eri keinoin.

Suomen lippujen toivotaan nousevan valaistuihin lipputankoihin 5.12. kello 18 ja säilyvän saloissa aina 6.12. kello 22 asti.

Syntymäpäiväviikon alussa, 1.12. alkaen, erityisesti yrityksiä pyydetään valaisemaan jokin näkyvä osa rakennuksesta tai pihasta sinivalkoisin sävyin kello 18 alkaen ja pitämään se yllä torstaihin 7.12. kello 9 asti.

Oulussa valotaidetta on nähty jo 17. marraskuuta käynnistyneen Lumo-valofestivaalin myötä. Osa valofestivaalien teoksista on esillä läpi syntymäpäiväviikon. Lisätietoa asiasta löydät täältä.

Oulussa syntymäpäiväviikon ohjelmaan kuuluu muun muassa Suomi 100 -luistelut (1.12.), Luminous-valotaidekokonaisuus Kuusisaaressa (2.–3.12.) ja Lasten Linnan juhlat (2.12.).

Kenties näyttävin karkeolointiosuus koittaa lauantaina 2.12. Ouluhallissa järjestettävässä valtakunnallisessa Suomi 100 -juhlassa. Lauantain juhlaan osallistuu myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio. 

Ohjelman kuvauksen mukaan luvassa on ”musiikin, tanssin, sirkuksen ja uuden teknologian siivittämä matka suomalaiseen luontoon, sukupolvien kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen. Maamme taide ja kulttuuri näyttäytyvät uudistuvana, rohkeana ja perinteestä ammentavana runsaudensarvena”.  Juhlasta on suora lähetys Ylellä kello 19 alkaen.

 

Linnanmaalla musisoidaan loppuviikosta

Linnanmaan kampuksella Suomi 100 -teema näkyy näkyy itsenäisyyspäivän jälkeenkin, kasvatustieteiden tiedekunnan päädyssä 7.–8. joulukuuta järjestettävässä tapahtumassa.

Torstaina 7. joulukuuta luvassa on muun muassa Yhtyeet soivat -konsertti (KTK:n ala-aula, kello 11) ja Suomi 100-laulu (KTK:n ala-aula, kello 12).

Perjantaina 8. joulukuuta, suomalaisen musiikin päivänä ja Jean Sibeliuksen (1865–1957) syntymäpäivänä, ohjelmassa on muun muassa Muka poppaa -konsertti (KTK 127, kello 10) ja Muka soi klassisesti -konsertti (KTK127, kello 12.30). Oi, Suomi 100 vuotta -tapahtuman järjestää musiikkikasvatus.

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue lisää: