Siiri Nousiainen ehdolle SYL:n puheenjohtajaksi

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) ehdokas Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuodelle 2016 on humanististen tieteiden kandidaatti Siiri Nousiainen, 24. Ylioppilaskunnan edustajisto valitsi ehdokkaansa viimeisimmässä kokouksessaan 15. syyskuuta yksimielisesti.

Aate- ja oppihistoriaa opiskeleva Nousiainen on OYY:n hallituksen kuluvan vuoden puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa ainejärjestönsä Tiiman puheenjohtajana ja edustajiston varapuheenjohtajana. OYY:n edustajistossa  Nousiainen on vaikuttanut ensimmäisestä opiskeluvuodestaan eli syksystä 2011 lähtien.

“Puheenjohtajavuosi on ollut työntäyteinen ja opettanut valtavasti johtajuudesta ja ihmisten kanssa työskentelystä”, Nousiainen sanoo.

Tulevan kampanjan kuviot eivät ole vielä tarkkaan selvillä, mutta Nousiainen aikoo lähteä rumbaan positiivisella asenteella. Parhaiksi puolikseen hänmainitsee pelkäämättömän luonteensa sekä tarvittaessa kriittisen suhtautumisen omaan ja OYY:n työhön. Hän sanoo olevansa parhaimmillaan puheenjohtajana.

“Työssäni olen huomannut olevani ihmisläheinen johtaja. Teen asioita tunteella ja olen täysillä mukana.”

Nousiaisen mukaan ylioppilasliikkeessä on laaja konsensus siitä, että SYL:n ja koko ylioppilasliikkeen tulee lähivuosina uudistua. Tätä työtä hän ei pelkää.

“Tulevaisuudessa SYL:n tulee entistä enemmän olla ratkaisujen tarjoaja ja opiskelijuuden asiantuntija, jäsentensä summa. Olisi hienoa olla edistämässä tätä uudistumista liiton puheenjohtajana.“
Edellisen kerran vuonna 2012 Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta SYL:n puheenjohtajaksi ehdolla oli OYY:n nykyinen pääsihteeri Eero Manninen.

SYL:n puheenjohtaja valitaan syksyn liittokokouksessa 20.–21.11. Espoon Korpilammella.

Julkaistu 23.9.2015

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja. Henkensä pitimiksi tuottaa säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoituksia, kuvia ja kuvituksia maailmasta ja sen menosta. Instagram: @anniskelualue. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Yhteishaku alkoi, jaossa 47 600 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa

Anni Hyypiö

Uutiset

20.3.2019

Rauhala-klubi etsii Vuoden Opiskelijaa, esityksiä voi tehdä perjantaihin 5.4. asti

Anni Hyypiö

Uutiset

19.3.2019

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821