Siiri Nousiainen ehdolle SYL:n puheenjohtajaksi

Ajankohtaista  | 

Teksti Anni Hyypiö

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) ehdokas Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuodelle 2016 on humanististen tieteiden kandidaatti Siiri Nousiainen, 24. Ylioppilaskunnan edustajisto valitsi ehdokkaansa viimeisimmässä kokouksessaan 15. syyskuuta yksimielisesti.

Aate- ja oppihistoriaa opiskeleva Nousiainen on OYY:n hallituksen kuluvan vuoden puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa ainejärjestönsä Tiiman puheenjohtajana ja edustajiston varapuheenjohtajana. OYY:n edustajistossa  Nousiainen on vaikuttanut ensimmäisestä opiskeluvuodestaan eli syksystä 2011 lähtien.

“Puheenjohtajavuosi on ollut työntäyteinen ja opettanut valtavasti johtajuudesta ja ihmisten kanssa työskentelystä”, Nousiainen sanoo.

Tulevan kampanjan kuviot eivät ole vielä tarkkaan selvillä, mutta Nousiainen aikoo lähteä rumbaan positiivisella asenteella. Parhaiksi puolikseen hänmainitsee pelkäämättömän luonteensa sekä tarvittaessa kriittisen suhtautumisen omaan ja OYY:n työhön. Hän sanoo olevansa parhaimmillaan puheenjohtajana.

“Työssäni olen huomannut olevani ihmisläheinen johtaja. Teen asioita tunteella ja olen täysillä mukana.”

Nousiaisen mukaan ylioppilasliikkeessä on laaja konsensus siitä, että SYL:n ja koko ylioppilasliikkeen tulee lähivuosina uudistua. Tätä työtä hän ei pelkää.

“Tulevaisuudessa SYL:n tulee entistä enemmän olla ratkaisujen tarjoaja ja opiskelijuuden asiantuntija, jäsentensä summa. Olisi hienoa olla edistämässä tätä uudistumista liiton puheenjohtajana.“
Edellisen kerran vuonna 2012 Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta SYL:n puheenjohtajaksi ehdolla oli OYY:n nykyinen pääsihteeri Eero Manninen.

SYL:n puheenjohtaja valitaan syksyn liittokokouksessa 20.–21.11. Espoon Korpilammella.

Julkaistu 23.9.2015 numerossa 7/2015

Anni Hyypiö

Oulun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja. Twitter: @AnniHyypio

Lue seuraavaksi

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaaliohjelmissa esitetään koulutuksen maksullisuutta

Tuuli Heikura

Ajankohtaista

20.10.2022

Kestävä tulevaisuus – luopumalla vai siirtymällä?

Anna-Sofia Tastula

Ajankohtaista

26.8.2022

Erkki Koiso-Kanttilan katu 1
2T-ovi, 1.krs
90570 Oulu

toimitus@oyy.fi
+358 40 526 7821